Promovisanje dostojanstvenog rada u Srbiji

Bez autora
Jun 19 2013

Državni sekretar Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike Vlade Republike Srbije Zoran Martinović i direktor Međunarodne organizacije rada (MOR) za Evropu i Aziju Suzan Hofman potpisali su danas poseban sporazum o saradnji pod nazivom “Program dostojanstvenog rada za Republiku Srbiju 2013–2017. godine”.Potpisnici ovog dokumenta, pored resornog ministarstva, su i Savez samostalnih sindikata Srbije, Ujedinjeni granski sindikati “Nezavisnost” i Unija poslodavaca Srbije.

Promovisanje dostojanstvenog rada u SrbijiDržavni sekretar Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike Vlade Republike Srbije Zoran Martinović i direktor Međunarodne organizacije rada (MOR) za Evropu i Aziju Suzan Hofman potpisali su danas poseban sporazum o saradnji pod nazivom “Program dostojanstvenog rada za Republiku Srbiju 2013–2017. godine”.

Martinović je na 102. zasedanju Međunarodne konferencije rada, koje se održava u u Palati nacija u Ženevi, istakao da su potpisnici ovog dokumenta, pored resornog ministarstva, i Savez samostalnih sindikata Srbije, Ujedinjeni granski sindikati “Nezavisnost” i Unija poslodavaca Srbije.

Program obuhvata strateško planiranje saradnje MOR sa Srbijom od 2013. do 2017. godine, i pripremljen je u saradnji MOR, Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike i svih reprezentativnih udruženja radnika i poslodavaca u Srbiji.

Program ima za cilj promovisanje dostojanstvenog rada u Srbiji, odnosno najviših međunarodnih standarda u domenu rada, zapošljavanja i socijalne politike, kao i njihovo ugrađivanje u zakonodavstvo i praksu u našoj zemlji.

Kao tri glavna prioriteta, koji će odrediti pravac i cilj delovanja pomoći MOR u pomenutom periodu, određeni su jačanje kapaciteta državnih institucija i socijalnih partnera radi unapređenja upravljanja tržištem rada, povećanje mogućnosti zapošljavanja i jačanje sistema socijalne zaštite.

Strane učesnice su potpisivanjem dokumenta odobrile Program dostojanstvenog rada i potvrdile zajednička nastojanja radi ostvarivanja njegovih ciljeva, navodi se u saopštenju Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik