Prvi put direktni letovi Beograd - Lisabon

Bez autora
Jul 01 2014

Portugalska nacionalna aviokompanija TAP Portugal uspostavila je danas letove na liniji Beograd - Lisabon, što je prvi put u istoriji da su uspostavljeni direktni letovi između ta dva grada.Portugalski avioprevoznik će na toj liniji leteti tri puta nedeljno - utorkom, četvrtkom i subotom, a povratna karta košta od 250 evra, sa svim taksama. Prvi avion koji je doleteo iz Lisabona "Erbas A319" dočekan je svečano na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" u prisustvu ambasadora Portugala u Beogradu Augusta Žozea Pestana Saraiva Peišota.

Prvi put direktni letovi Beograd - LisabonPortugalska nacionalna aviokompanija TAP Portugal uspostavila je danas letove na liniji Beograd - Lisabon, što je prvi put u istoriji da su uspostavljeni direktni letovi između ta dva grada.

Portugalski avioprevoznik će na toj liniji leteti tri puta nedeljno - utorkom, četvrtkom i subotom, a povratna karta košta od 250 evra, sa svim taksama.

Prvi avion koji je doleteo iz Lisabona "Erbas A319" dočekan je svečano na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" u prisustvu ambasadora Portugala u Beogradu Augusta Žozea Pestana Saraiva Peišota.

"Ovo je još jedan dokaz da beogradski aerodrom postaje regionalni lider", rekao je direktor aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu Velimir Radosavljević na konferenciji za novinare povodom uspostavljanja nove aviolinije.

On je rekao da je beogradski aerodrom po broju putnika prestigao i aerodrom u Sofiji i sve aerodrome u zemljama bivše Jugoslavije, odnosno one koji su udaljeni 300 do 400 kilometara od Beograda.

"Sledeći veliki konkurent nam je aerodrom u Budimpešti i nadam se sledeće godine kada budu ostvareni interkontinentalni letovi iz Beograda, da ćemo u saobraćajnom i privrednom smislu biti iznad njih", naglasio je Radosavljević.

On je kazao da je jun mesec bio rekordan po broju putnika u istoriji beogradskog aerodroma i da je potpuno siguran da će jul biti bolji od juna.

Ambasador Portugala je rekao da će otvaranje linije Beograd-Lisabon doprineti unapređenju političkih, ekonomskih i drugih veza i zbližavanju dva naroda koji su po mnogo čemu slični.

Zahvaljujući ovoj liniji u Srbiju će doći portugalski investitori, rekao je Peišoto.

On je izrazio očekivanje da će bit povećana ekonomska razmena dve zemlje, kao i razmena turista.

Menadžer kompanije TAP Portugal za Brazil i evropsko tržište David Žasinto je rekao da ta aviokompanija leti do 85 destinacija u 38 zemalja, kao i da je Lisabon povezan sa Evropom sa ukupno 47 linija.

Pristigli putnici kažu da su veoma zadovoljni što najzad mogu direktno da lete od Lisabona do Beograda. U avionu koji će će iz Beograda poleteti ka Lisabonu biće skoro 120 putnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik