Pušten u saobraćaj još jedan novi ruski dizel-motorni voz

Bez autora
Feb 12 2013

Dizel-motorni voz koji je danas pušten u redovan saobraćaj druga je nova putnička garnitura koja će saobraćati u subotičkom železničkom čvoru. Krajem prošle godine u saobraćaj je uključen novi voz između Subotice i Sombora, a ocene putnika koji ga koriste, kada su u pitanju redovitost, kvalitet, udobnost i tačnost ovih vozova, su više nego pozitivne.Srpske železnice prvi put su nakon tri decenije kupile nove vozove, zahvaljujući kreditu međunarodne železničke banke “Eurofime”, od 43 miliona švajcarskih franaka. Od ukupno kupljenih dvanaest novih dizel-motornih vozova ruske proizvodnje, serije 711, garnitura koja je danas uključena u redovan putnički saobraćaj deseta je po redu koja je u funkciji.

Pušten u saobraćaj još jedan novi ruski dizel-motorni vozDizel-motorni voz koji je danas pušten u redovan saobraćaj druga je nova putnička garnitura koja će saobraćati u subotičkom železničkom čvoru.

Krajem prošle godine u saobraćaj je uključen novi voz između Subotice i Sombora, a ocene putnika koji ga koriste, kada su u pitanju redovitost, kvalitet, udobnost i tačnost ovih vozova, su više nego pozitivne.

Srpske železnice prvi put su nakon tri decenije kupile nove vozove, zahvaljujući kreditu međunarodne železničke banke “Eurofime”, od 43 miliona švajcarskih franaka. Od ukupno kupljenih dvanaest novih dizel-motornih vozova ruske proizvodnje, serije 711, garnitura koja je danas uključena u redovan putnički saobraćaj deseta je po redu koja je u funkciji.

Preostalo je da se još dve garniture, koje su u fazi tehničkog prijema, uključe u redovan putnički železnički saobraćaj. Generalni direktor “Železnica Srbije” Dragoljub Simonović najavio je da će još jedna nova garnitura, kada administrativne formalnosti budu završene, biti upućena u subotički železnički čvor i između Subotice i Kikinde zameniti šinobuse.

Novi dizel-motorni voz, koji je danas uključen u redovan putnički saobraćaj u subotičkom železničkom čvoru, imaće pet polazaka dnevno. Po dva puta dnevno novi voz će saobraćati između Subotice i Kanjiže, odnosno između Subotice i Horgoša, a jednom dnevno od Subotice, preko Horgoša do mađarskog grada Reske i obratno. Novi dizel-motorni voz zameniće na ovim relacijama dotrajale šinobuse, koji našim prugama saobraćaju već decenijama.

Ovi vozovi namenjeni su prevozu putnika u lokalnom i regionalnom saobraćaju na neelektrificiranim prugama i omogućiće znatno efikasniji, kvalitetniji i udobniji putnički železnički saobraćaj nego do sada. Voz je dvodelan i ima 120 mesta za sedenje i 126 mesta za stajanje i može da se kreće brzinom od 120 kilometara na sat. Opremljen je najsavremenijom opremom, a glavne komponente proizveli su najpoznatiji evropski proizvođači, po svim međunarodnim standardima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik