Radovi na deonicama autoputa Beograd - Čačak teku po planu

Bez autora
May 19 2013

Ministar građevinarstva i urbanizma u Vladi Republike Srbije Velimir Ilić izjavio je da bi do kraja godine trebalo da se formira gradilište na čitavoj trasi autoputa od Beograda do Čačka, kako bi njegova izgradnja bila završena za 38 meseci.Ilić je prilikom posete gradilištu na delu autoputa Koridor 11, u selu Dići kod Ljiga, istakao da se radovi na deonici Ljig - Preljina, koje izvodi azerbejdžanska kompanija “AzVirt”, odvijaju u skladu sa planom.

Radovi na deonicama autoputa Beograd - Čačak teku po planuMinistar građevinarstva i urbanizma u Vladi Republike Srbije Velimir Ilić izjavio je da bi do kraja godine trebalo da se formira gradilište na čitavoj trasi autoputa od Beograda do Čačka, kako bi njegova izgradnja bila završena za 38 meseci.

Ilić je prilikom posete gradilištu na delu autoputa Koridor 11, u selu Dići kod Ljiga, istakao da se radovi na deonici Ljig - Preljina, koje izvodi azerbejdžanska kompanija “AzVirt”, odvijaju u skladu sa planom.

On je precizirao da se u selu Dići radi na izgradnji nadvožnjaka, na koji će biti prebačen saobraćaj sa Ibarske magistrale, i dodao da se nešto dalje, prema Bojkovcima, gradi još jedan most.

Radovi su u toku na svim gradilištima i radi se punim kapacitetom, istakao je ministar i podsetio na to da je sa kineskom kompanijom “Šandog haj spid grupa” ugovorena izgradnja deonice od Obrenovca do Uba.

Ilić je potvrdio da je bilo zastoja i problema sa izgradnjom tog dela autoputa, pri čemu najviše sa eksproprijacijom zemljišta, ali je istakao da su sve prepreke otklonjene.

Prvi sekretar Ambasade Azerbejdžana u Srbiji Anar Adžamov potvrdio je da će kompanija “AzVirt” uložiti sve napore kako bi izgradnja deonice Ljig-Preljina, čija dužina iznosi približno 50 kilometara, bila završena u roku.

On je podsetio na to da je Vlada Azerbejdžana za izgradnju te deonice obezbedila kredit u iznosu od skoro 300 miliona evra, po fiksnoj kamatnoj stopi od četiri posto godišnje, sa rokom otplate od 15 godina i grejs periodom od tri godine.

Ilić je danas obišao i gradilišta na Koridoru 11 u mestima Takovo i Brđani.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik