Registracija i obnova registracije poljoprivrednih gazdinstava do 31. marta

Bez autora
Mar 03 2013

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije donelo je, na osnovu Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju, Pravilnik o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije, kao i o uslovima za pasivan status poljoprivrednog gazdinstva.Upis novih gazdinstava počeo je 25. februara ove godine, a poljoprivredna gazdinstva treba da obave registraciju ili obnovu registracije do 31. marta ove godine kako bi ostvarila prava na sve podsticaje u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Registracija i obnova registracije poljoprivrednih gazdinstava do 31. martaMinistarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije donelo je, na osnovu Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju, Pravilnik o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije, kao i o uslovima za pasivan status poljoprivrednog gazdinstva.

U saopštenju ovog ministarstva navodi se da je upis novih gazdinstava počeo 25. februara ove godine, kao i da poljoprivredna gazdinstva treba da obave registraciju ili obnovu registracije do 31. marta ove godine kako bi ostvarila prava na sve podsticaje u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

S obzirom na to da je ovaj datum Zakonom o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju definisan kao krajnji rok, neće biti moguće pomeranje roka za obnovu registracije.

Upis novih gazdinstava u Registar vrši se na šalterima Uprave za trezor, prema mestu prebivališta (za fizička lica), odnosno sedišta (za pravna lica i preduzetnike) poljoprivrednog gazdinstva, a obnova registracije prema mestu upisa poljoprivrednog gazdinstva, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik