Skraćenje administrativnih procedura za registraciju preduzeća

Bez autora
May 28 2013

Agencija za privredne registre (APR) saopštila je da u poseti toj agenciji od danas do 31. maja boravi delegacija Korejske agencije za međunarodnu saradnju (Korea International Cooperation Agency - KOICA). Cilj ove posete jeste ocena efekata donacije Vlade Republike Koreje na skraćenje administrativnih procedura za registraciju preduzeća i unapređenje uslova za poslovanje u Republici Srbiji.Zahvaljujući donaciji za unapređenje poslovnih procesa u Agenciji za privredne registre, čija je vrednost 3,2 miliona dolara, obezbeđena je podrška realizaciji jednošalterskog sistema registracije, na osnovu kojeg je od 2009. godine skraćen broj koraka za osnivanje preduzeća u našoj zemlji.

Skraćenje administrativnih procedura za registraciju preduzećaAgencija za privredne registre (APR) saopštila je da u poseti toj agenciji od danas do 31. maja boravi delegacija Korejske agencije za međunarodnu saradnju (Korea International Cooperation Agency - KOICA).

Cilj ove posete jeste ocena efekata donacije Vlade Republike Koreje na skraćenje administrativnih procedura za registraciju preduzeća i unapređenje uslova za poslovanje u Republici Srbiji.

Zahvaljujući donaciji za unapređenje poslovnih procesa u Agenciji za privredne registre, čija je vrednost 3,2 miliona dolara, obezbeđena je podrška realizaciji jednošalterskog sistema registracije, na osnovu kojeg je od 2009. godine skraćen broj koraka za osnivanje preduzeća u našoj zemlji.

Takođe, uz pomoć ove donacije izgrađen je informacioni sistem za objedinjeni i efikasniji prijem registracionih prijava na šalterima APR-a, kao i jedinstveno čvorište za razmenu elektronskih podataka između Agencije i više državnih organa, banaka i drugih korisnika.

Sastavni deo donacije činila je i IT oprema za jedinstveni informacioni sistem APR-a, kao i obuka zaposlenih u Republici Koreji, zahvaljujući čemu su dodatno osnaženi poslovni kapaciteti APR i omogućeno uspostavljanje više novih registara u kratkom vremenskom periodu.

Ugovor o donaciji je potpisan 14. februara 2008. godine u Beogradu, a ona je realizovana u periodu od 2008. do 2010. godine.

Zahvaljujući uspešnoj realizaciji ovog projekta, unapređena je saradnja dveju zemalja, a poseban doprinos ostvaren je u oblasti IK tehnologija, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik