Slovencima stižu penzije iz Srbije

Bez autora
Jan 26 2011

Slovenački penzioneri koji su deo radnog staža ostvarili u Srbiji počeli su da primaju penzije iz Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja Srbije. Počela je isplata za 21 penzionera.Penzioneri iz Srbije koji su deo radnog staža ostvarili u Sloveniji počeli su da primaju rešenja o penzijama iz te bivše jugoslovenske republike, a isplata bi trebalo da počne krajem januara ili početkom februara. Sredstva za isplatu penzionerima iz Srbije koji su deo radnog staža ostvarili u Sloveniji još nisu legla na račun Fonda i čim stignu, počeće isplata.

Slovencima stižu penzije iz SrbijeSlovenački penzioneri koji su deo radnog staža ostvarili u Srbiji počeli su da primaju penzije iz Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja Srbije.

Direktorka Službe za odnose sa javnošću tog fonda Jelica Timotijević potvrdila je da je počela isplata za 21 penzionera.

Prema njenim rečima, penzioneri iz Srbije koji su deo radnog staža ostvarili u Sloveniji počeli su da primaju rešenja o penzijama iz te bivše jugoslovenske republike, a isplata bi trebalo da počne krajem januara ili početkom februara.

"Sredstva za isplatu penzionerima iz Srbije koji su deo radnog staža ostvarili u Sloveniji još nisu legla na račun Fonda i čim stignu, počeće isplata", rekla je Jelica Timotijević.

Prema podacima Fonda, oko 8.000 penzionera ima više od godinu dana staža u Sloveniji.

Najniža penzijska osnovica u Sloveniji iznosi 544,6 evra, a najviša 2.178,4 evra.

Sporazum o socijalnom osiguranju Srbija i Slovenija potpisale su krajem 2009, nakon dugotrajnih pregovora. Srpski parlament odmah nakon toga je ratifikovao taj dokument, a slovenački u martu 2010. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik