Srbijagas traži skuplji gas 15 do 20 odsto

Bez autora
Apr 08 2011

Srbijagas će u narednih nekoliko dana zatražiti povećanje cene gasa i to najverovatnije 20 odsto za industriju i 15 odsto za domaćinstva. Dugovanja za neplaćeni gas dostigla su 680 miliona evra, a gas se u Srbiji plaća sa zakašnjenjem od 300 dana, što je neodrživo.Zbog toga su dugovanja samo po osnovu kursnih razlika oko 170 miliona evra.

Srbijagas traži skuplji gas 15 do 20 odstoSrbijagas će u narednih nekoliko dana zatražiti povećanje cene gasa i to najverovatnije 20 odsto za industriju i 15 odsto za domaćinstva.

Generalni direktor tog preduzeća Dušan Bajatović je novinarima danas posle sastanaka Udruženja "Poslodavac" kazao da su dugovanja za neplaćeni gas dostigla 680 miliona evra i da se gas u Srbiji plaća sa zakašnjenjem od 300 dana, što je, kako je rekao, neodrživo.

Bajatović je kazao da su im zbog toga dugovanja samo po osnovu kursnih razlika oko 170 miliona evra.

On je kazao da su počeli pregovori između Prve preduzetničke banke iz Bugarske i Srbijagasa o prodaji udela Srbijagasa u Staklari u Paraćinu.

Srbijagas bi na osnovu toga trebalo da dobije oko 35 miliona evra, kazao je on.

Kada je reč o Petrohemiji, on je kazao da ta kompanija ima velike dugove, prvenstveno ka Srbijagasu, Naftnoj industriji Srbije i državi, te da rešenje treba tražiti u tom trouglu.

Azotara, koja je takođe prešla u vlasništvo Srbijagasa na osnovu dugova koje je imala prema tom javnom preduzeću, u procesu je restrukturiranja i ima oko 130-140 miliona evra starog duga, dodao je Bajatović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik