Sutra počinje isporuka šećera iz Robnih rezervi

Bez autora
Nov 07 2011

Direktor Republičke direkcije za robne rezerve Goran Tasić izjavio je danas da očekuje da će već sutra početi isporuka belog šećera po veleprodajnoj ceni od 80 dinara, odnosno maloprodajnoj ceni od 95 dinara po kilogramu. U toku današnjeg dana će biti potpisani prvi ugovori sa većim trgovinskim lancima.U toku je pravljenje spiskova nosilaca snabdevanja sa količinama koje sačinjava Ministarstvo poljoprivrede i trgovine, ali sudeći prema ranijim iskustvima, taj broj iznosi više stotina.

Sutra počinje isporuka šećera iz Robnih rezerviDirektor Republičke direkcije za robne rezerve Goran Tasić izjavio je danas Tanjugu da očekuje da će već sutra početi isporuka belog šećera po veleprodajnoj ceni od 80 dinara, odnosno maloprodajnoj ceni od 95 dinara po kilogramu.

On je kazao da će u toku današnjeg dana biti potpisani prvi ugovori sa većim trgovinskim lancima. Tasić je ukazao da je u toku pravljenje spiskova nosilaca snabdevanja sa količinama koje sačinjava Ministarstvo poljoprivrede i trgovine, ali da, sudeći prema ranijim iskustvima, taj broj iznosi više stotina.

Vlada Srbije je na telefonskoj sednici u petak donela odluku da Republička direkcija za robne rezerve interventno proda do 3.000 tona belog šećera mesečno u naredna dva meseca.

Maloprodajna cena šećera iz Robnih rezervi biće do 95 dinara po kilogramu, a u nju je uključen i porez na dodatu vrednost (PDV). Direkcija će robnim snabdevačima prodavati šećer po ceni od 80 dinara po kilogramu, a oni će biti u obavezi da šećer u svojim prodajnim objektima prodaju po utvrđenoj maloprodajnoj ceni.

Šećer je u papirnim kesama od jednog kilograma, pakovano u zbirnoj ambalaži pogodnoj za transport, na paritetu franko utovareno u vozilo u skladištu. Ukupna vrednost ukupne predviđene količine od 6.000 tona šećera iznosi 480 miliona dinara, a spiskove nosilaca snabdevanja sa količinama sastavlja Ministarstvo poljoprivrede i trgovine - Sektor za trgovinu, cene i zaštitu potrošača. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik