Svaki kilometar autoputa u BiH znači da smo kilometar bliže Evropi

Bez autora
Jun 29 2014

Nemin Nikšić, premijer Federacije BiH kazao je tokom otvaranja Sarajevske zaobilaznice da je svaki kilometar autoputa u BiH korak bliže Evropskoj uniji svih njenih građana.Premijer je kazao da, s obzirom na situaciju u kojoj se BiH nalazi, svaki uspjeh u BiH, svaki događaj, svaki pomak treba da raduje svakog normalnog Bosanca i Hercegovca. No, nažalost, kaže, nije rijedak slučaj da se u našoj zemlji svaki veliki korak i napredak pokušava kriminizirati i osporiti.

Svaki kilometar autoputa u BiH znači da smo kilometar bliže EvropiNemin Nikšić, premijer Federacije BiH kazao je tokom otvaranja Sarajevske zaobilaznice da je svaki kilometar autoputa u BiH korak bliže Evropskoj uniji svih njenih građana.

U razgovoru za Patriu premijer je kazao da, s obzirom na situaciju u kojoj se BiH nalazi, svaki uspjeh u BiH, svaki događaj, svaki pomak treba da raduje svakog normalnog Bosanca i Hercegovca. No, nažalost, kaže, nije rijedak slučaj da se u našoj zemlji svaki veliki korak i napredak pokušava kriminizirati i osporiti.

Izgradnjom devet kilometara duge dionice sarajevske zaobilaznice, koja povezuju izgrađeni autoput od Zenice do Vogošće sa dijelom autoputa koji se od Sarajeva gradi prema Hercegovini, a čija je izgradnja koštala oko 36,8 miliona KM, predstavlja jedan od najvećih poduhvata u novijoj historiji bh. građevinarstva.

Upravo su im ovi poslovi, na domaćem autoputu, otvorili vrata na međunarodnom građevinskom tržištu, koje bi trebalo donijeti napredak cijeloj BiH.

- Svjedoci smo pokušaja da sve što se dešava pozitivno u BiH, da se to pokušava kriminalizirati, da se traže razlozi za optuživanje – rekao je premijer za Patriu. No, kaže, on ne spada u grupu tih ljudi, jednako cijeni pozitivne stvari onih koji su bili prije njega, i onih koji sada u BiH grade pozitivne vrijednosti.

- Činjenica je da smo jako dugo čekali na ovu dionicu autoputa, činjenica je da smo imali kredite kojima je istekao grejs period, koje smo počeli otplaćivati a da ih nismo ni realizirali, ali činjenica je i to da je sada došla jedna ekipa koja hoće da radi, koja intenzivo radi na izgradnji BiH i svaki kilometar autoputa u našoj zemlji je kilometar bliže normalnom životu i normalnom svijetu, kao i dolasku novih investicija u našu zemlju – rekao je Nikšić za Patriu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik