Toplane greju cenovnike

Bez autora
Nov 03 2010

Predsednik Upravnog odbora Udruženja toplana Dejan Stojanović izjavio je da nakon Beograda i Novog sada treba očekivati poskupljenja grejanja i u drugim gradovima u Srbiji.U Pirotu povećana je cena daljinskog grejanja za deset procenata i pretpostavlja se da će u svim gradovima u kojima troškovi proizvodnje toplotne energije prevazilaze cenu koja je trenutno važeća doći do poskupljenja. To nije ništa novo. Disparitet između cene gasa i cene toplotne energije morate da počnete da rešavate.

Toplane greju cenovnikePredsednik Upravnog odbora Udruženja toplana Dejan Stojanović izjavio je da nakon Beograda i Novog sada treba očekivati poskupljenja grejanja i u drugim gradovima u Srbiji.

Stojanović je rekao da je u Pirotu povećana cena daljinskog grejanja za deset procenata i dodao da pretpostavlja da će u svim gradovima u kojima troškovi proizvodnje toplotne energije prevazilaze cenu koja je trenutno važeća doći do poskupljenja.

- To nije ništa novo. Disparitet između cene gasa i cene toplotne energije morate da počnete da rešavate - kazao je on.

On je rekao i da ne očekuje odmah probleme u snadbevanju jer ima dovoljno energenata i dodao da im i vreme ide na ruku.

Stojanović je kazao i da poskupljenja neće dovesti do toga da građani prestanu da plaćaju račune za grejanje i da nemaju nikakve veze sa naplatom grejanja.

- Kalkulacija se pravi na osnovu onoga što fakturište i vi ne možete da znate koliki će biti stepen naplate. Prema njegovim rečima, stepen naplate u Srbiji je 70 odsto.

Stojanović je dodao i da se dešava da u nekim opštinama, u kojima su prosečne plate znatno veće nego što je prosek u Srbiji, stepen naplate bude svega oko 50 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik