Uskoro novi projekti javno-privatnog partnerstva

Bez autora
Jun 25 2012

Od pet ugovora javno-privatnog partnerstva u Srbiji samo je jedan realizovan dok su četiri, među kojima i onaj o izgradnji auto-puta Horgoš-Požega, raskinuta. Novi Zakon o javno-privatnom partnerstvu usvojen prošle godine trebalo bi da uvede red u postupke JPP.Prvi put uvodi se ovim Zakonom ta vrsta partnerstva, bilo da ima elemente koncesije ili da je bez njih. Ono što je bitno jeste da između privatnog i javnog operatera mora da postoji izbalansiran odnos.

Uskoro novi projekti javno-privatnog partnerstvaOd pet ugovora javno-privatnog partnerstva u Srbiji samo je jedan realizovan dok su četiri, među kojima i onaj o izgradnji auto-puta Horgoš-Požega, raskinuta.

Novi Zakon o javno-privatnom partnerstvu usvojen prošle godine trebalo bi, prema rečima predsednika Komisije za javno-privatno partnerstvo Nenada Ilića, da uvede red u postupke JPP.

„Prvi put uvodi se ovim Zakonom ta vrsta partnerstva, bilo da ima elemente koncesije ili da je bez njih. Ono što je bitno jeste da između privatnog i javnog operatera mora da postoji izbalansiran odnos“, rekao je Ilić, i najavio uskoro nove projekte, među kojima i izgradnju optičke telekomunikacione mreže, javne garaže u jednom gradu, linijskog međumesnog saobraćaja i još nekih.

To je, prema rečima Ilića, dobar rezultat s obzirom na to da je Zakon usvojen pre manje od godinu dana. On je juče na skupu u organizaciji NALED-a rekao da Zakon ne omogućava davanje koncesije ili zaključivanje ugovora o javno-privatnom partnerstvu bez javne nabavke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik