Usvojen paket zakona za uspostavljanje finansijske stabilnosti

Bez autora
Nov 28 2013

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici set zakonskih predloga čiji je cilj smanjenje budžetskog deficita i obezbeđivanje fiskalne konsolidacije i održive ekonomske i finansijske stabilnosti Srbije.Vlada je usvojila Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o porezu na dodatu vrednost, kojim se predlaže povećanje posebne stope PDV sa 8 na 10 odsto, kao i povećanje poreske stope po kojoj se oporezuje promet i uvoz personalnih računara i komponenti za personalne računare sa 8 na 20 odsto.

Vlada usvojila paket zakona za uspostavljanje finansijske stabilnostiVlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici set zakonskih predloga čiji je cilj smanjenje budžetskog deficita i obezbeđivanje fiskalne konsolidacije i održive ekonomske i finansijske stabilnosti Srbije.

Vlada je usvojila Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o porezu na dodatu vrednost, kojim se predlaže povećanje posebne stope PDV sa 8 na 10 odsto, kao i povećanje poreske stope po kojoj se oporezuje promet i uvoz personalnih računara i komponenti za personalne računare sa 8 na 20 odsto.

Na sednici je usvojen Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu i Predlog zakona o izmeni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Takođe, doneti su i Predlog zakona o umanjenju neto prihoda lica u javnom sektoru, kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o platama državnih službenika i nameštenika, kojim se od 1. januara 2014. godine predviđa umanjenje neto mesečnih primanja većih od 60.000 dinara.

Usvojen je i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o duvanu, čija će primena suzbiti nelegalni promet duvana i duvanskih proizvoda.

Vlada Srbije je predloge navedenih zakona uputila Narodnoj skupštini Srbije sa zahtevom da se hitno razmatraju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik