Usvojena Regionalna strategija o energetici

Bez autora
Oct 18 2012

Ministri članica Energetske zajednice jugoistočne Evrope usvojili su danas Regionalnu energetsku strategiju. Usvojen je okvir energetske strategije i svi komentari da strategija bude bolja dobro su došli, što je jedan od zaključaka sastanka.Takođe, na skupu su usvojene i odluke oko primene direktiva o statistici u energetici, rezervama nafte i naftnih derivata i povećanju udela obnovljivih izvora energije.

Usvojena Regionalna strategija o energeticiMinistri članica Energetske zajednice jugoistočne Evrope usvojili su danas Regionalnu energetsku strategiju.

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije Zorana Mihajlović je izjavila da je usvojen okvir energetske strategije i dodala da su svi komentari da strategija bude bolja dobro došli, što je jedan i od zaključaka sastanka.

Takođe, na skupu su usvojene i odluke oko primene direktiva o statistici u energetici, rezervama nafte i naftnih derivata i povećanju udela obnovljivih izvora energije.

Na osnovu toga Srbija će imati obavezu da poveća udeo energije iz obnovljivih izvora u ukupnoj potrošnji sa 21,2 na 27 posto do 2020. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik