Vlada prihvatila otpis kamata na dugove za struju

Bez autora
Feb 13 2013

Vlada Srbije usvojila je odluku o otpisu kamata na dugove za struju za građane i privrede. Vlada je juče usvojila tu odluku, a očekuje se da će je Upravni odbor Elektroprivrede Srbije (EPS) tokom sledeće sedmce potvrditi, kako bi mogla da se sprovede u delo. Kamate koje su se godinama gomilale biće otpisane. One su često veće od osnovnog duga.Uslov za otpis tih kamata će biti da dužnik napravi sa EPS-om dogovor o plaćanju osnovnog duga u ratama. Istovremeno će potrošač biti u obavezi da redovno izmiruje tekuće obaveze za utrošenu električnu energiju.

Vlada prihvatila otpis kamata na dugove za strujuVlada Srbije usvojila je odluku o otpisu kamata na dugove za struju za građane i privrede, izjavila je danas ministarka energetike Zorana Mihajlović.

Vlada je juče usvojila tu odluku, a očekuje se da će je Upravni odbor Elektroprivrede Srbije (EPS) tokom sledeće sedmce potvrditi, kako bi mogla da se sprovede u delo.

Kamate koje su se godinama gomilale biće otpisane. One su često veće od osnovnog duga, rekla je Mihajlović.

Ona je naglasila da će uslov za otpis tih kamata biti da dužnik napravi sa EPS-om dogovor o plaćanju osnovnog duga u ratama. Istovremeno će potrošač biti u obavezi da redovno izmiruje tekuće obaveze za utrošenu električnu energiju. Ukoliko potrošači ne budu iskoristili sve navedene mogućnosti, EPS će moći da preduzme i krajnju meru - isključenja struje.

Mihajlović je navela da često i neka solventna preduzeća ne plaćaju redovno račune za elektroenergiju, što u buduće neće biti moguće.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik