Za puteve u Vojvodini 350 mil. evra

Bez autora
Oct 07 2011

Iz Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine za rekonstrukciju i izgradnju puteva za 4 godine uloženo 350 miliona evra. Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtićje prilikom obilaska radova na Somborskom bulevaru u Novom Sadu rekao je da je izgrađeno ili rekonstruisano oko 2.000 puteva i ulica i da se trenutno radi na oko sto saobraćajnica u Vojvodini.To je u vremenu ekonomske krize izuzetno važno, kako zbog građevinske operative, tako i zbog otvaranja novih radnih mesta u Vojvodini, a Novi Sad u saobraćajnom i infrastrukturnom smislu potpuno je promenio izgled poslednjih godina.

Za puteve u Vojvodini 350 mil. evraIz Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine za rekonstrukciju i izgradnju puteva za 4 godine uloženo 350 miliona evra kaže predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

Pajtić je prilikom obilaska radova na Somborskom bulevaru u Novom Sadu rekao da je izgrađeno ili rekonstruisano oko 2.000 puteva i ulica i da se trenutno radi na oko sto saobraćajnica u Vojvodini.

"To je u vremenu ekonomske krize izuzetno važno, kako zbog građevinske operative, tako i zbog otvaranja novih radnih mesta u Vojvodini", rekao je Pajtić i dodao da je Novi Sad u saobraćajnom i infrastrukturnom smislu potpuno promenio izgled poslednjih godina.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić rekao je da je u Novom Sadu trenutno u toku realizacija projekata vrednih 150 miliona evra i ocenio da je to najveći investicioni period u gradu u njegovoj istoriji.

Direktor Javnog preduzeća Zavod za izgradnju grada Borislav Novaković rekao je da je aktuelna vlast u Novom Sadu do sada investirala oko 1,5 milijardi dinara u izgradnju i rekonstrukciju bulevara i puteva i da su u planu nove investicije vredne 2,5 milijardi dinara.

Prema njegovim rečima, završetak radova na Somborskom bulevaru rasteretiće saobraćaj u centru Novog Sada, ali i stvoriti uslove za nove investicije, kao što je izgradnja hotela "Holidej in" na susednom Bulevaru Evrope.

"Nadam se da će investicije stvoriti i uslove za ekonomski rast Novog Sada", rekao je Pavličić i dodao da se završetak radova na Somborskom bulevaru očekuje do kraja godine.

Radovi na drugoj deonici Somborskog bulevara obuhvata i izgradnju kružne raskrsnice sa susednim Bulevarom Cara Lazara i Bulevarom Evrope, što će omogućiti vozilima koji dolaze iz pravca Bačke Palanke znatno lakši pristup pojedinim delovima grada, posebno sremskoj strani.

S druge strane, kako je nagovestio Pajtić. izgradnja ulice stvoriće uslove za nove investicije, kao što je izgradnja “Holideja in” na susednom Bulevaru Evrope.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik