Austrijanci zainteresovani za kupovinu Beogradske berze

Bez autora
Nov 18 2010

Bečka berza bi, ukoliko država odluči da proda Beogradsku berzu, bila zainteresovana da uđe u pregovore oko te kupovine. Svakako imaju interes za proširenje i ukoliko bi neka berza iz određenog razloga bila na prodaju, bili bi zaintersovani da uđu u pregovore što je pre moguće. To važi i za Beogradsku berzu. Bečka berza već duže vreme ne krije zainteresovanost za kupovinu balkanskih berzi, pa i Beogradske berze. Bečka berza, koja je jedna od najvećih u regionu, već je postala većinski vlasnik berzi u Ljubljani, Pragu i Budimpešti, kao i da su njeni predstavnici još pre dve godine vodili razgovore sa akcionarima Beogradske berze o mogućoj prodaji akcija.

Austrijanci zainteresovani za kupovinu Beogradske berzeBečka berza bi, ukoliko država odluči da proda Beogradsku berzu, bila zainteresovana da uđe u pregovore oko te kupovine, izjavio je danas direktor Bečke berze Hajnrih Šaler.

"Svakako imamo interes za proširenje i ukoliko bi neka berza iz određenog razloga bila na prodaju, bili bismo zaintersovani da uđemo u pregovore što je pre moguće. To važi i za Beogradsku berzu" rekao je Šaler novinarima.

Kako je ranije izjavila direktorka Beogradske berze Gordana Dostanić, Bečka berza već duže vreme ne krije zainteresovanost za kupovinu balkanskih berzi, pa i Beogradske berze.

Dostanić je podsetila da je Bečka berza, koja je jedna od najvećih u regionu, već postala većinski vlasnik berzi u Ljubljani, Pragu i Budimpešti, kao i da su njeni predstavnici još pre dve godine vodili razgovore sa akcionarima Beogradske berze o mogućoj prodaji akcija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik