Dionice NKBM na Varšavskoj burzi od 28. ožujka

Bez autora
Feb 08 2011

U ožujku počinje predstavljanje dionica Nove kreditne banke Maribor za potencijalne ulagače u Europi, a cilj je da banka na Varšavskoj burzi bude izlistana 28. ožujka. Republika Slovenija će kao većinski vlasnik portfeljnim ulagačima dati prednost pri upisu dionica, a oni će se u zamjenu obvezati da će Sloveniji ponuditi prava prvokupa. Ukoliko među ulagačima ne bude interesa, Slovenija će sudjelovati u dokapitalizaciji sukladno svom udjelu. Poznavatelji prilika smatraju kako država sada nema sredstava za dokapitalizaciju NKBM-a.

Dionice NKBM na Varšavskoj burzi od 28. ožujkaU ožujku počinje predstavljanje dionica Nove kreditne banke Maribor za potencijalne ulagače u Europi, a cilj je da banka na Varšavskoj burzi bude izlistana 28. ožujka, doznaju Finance od neslužbenih izvora u banci.

Republika Slovenija će kao većinski vlasnik portfeljnim ulagačima dati prednost pri upisu dionica, a oni će se u zamjenu obvezati da će Sloveniji ponuditi prava prvokupa.

Ukoliko među ulagačima ne bude interesa, Slovenija će sudjelovati u dokapitalizaciji sukladno svom udjelu, objavljeno je na Ljubljanskoj burzi. Poznavatelji prilika smatraju kako država sada nema sredstava za dokapitalizaciju NKBM-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik