Dve blok transakcije fabrike Fadap, indeksi stagnirali

Bez autora
Apr 27 2021

Promet na domaćem tržištu akcija i dužničkih hartija je danas usahnuo u odnosu na ponedeljak, a indeksi Beogradske berze su ostali na nepromenjenom nivou.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je nepunih 23,3 miliona dinara (197,9 hiljada evra), pri čemu se najveći deo odnosi na dve blok transakcije na MTP tržištu.

Oba indeksa su zaključena na istim nivoima kao juče, BELEX15 na 770,28 poena, a BELEXlajn na 1.621,03 poena.

Na Regulisanom tržištu je jedino Naftna industrija Srbije zabeležila rezultate vredne pomena. Cena akcije ove kompanije je ojačala za više od 0,1 posto na 621 dinara, uz promet od preko 1,8 miliona dinara.

Kompanija Fintel energija se zadržala na cenovnom nivou od 644 dinara, a istrgovana je za 0,1 milion dinara.

Na MTP tržištu je nastavljena dominacija poljoprivrednog preduzeća Irmovo Kisač, čije su akcije povećale vrednost za još 7,1 odsto, na 2.370 dinara, uz realizaciju od 0,9 miliona dinara.

Fabrika delova, alata, pribora i mašina Fadap iz Vrdnika je u dve blok transakcije zabeležila ukupan promet od 19,97 miliona dinara, pri čemu je svaka transakcija odnela polovinu prometa.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 1,68 posto, u kupovini 3,36 procenata, a u prodaji nisu učestvovali.

Pet serija državnih obveznica Srbije denominovainh u evrima istrgovano je zajedno za oko 80,7 hiljada dinara (ispod 700 evra), u približno pođednako podeljenim iznosima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik