Indeksi i dalje u minusu

Bez autora
Aug 13 2010

Na Beogradskoj berzi indeksi su ovu trgovačku nedelju završili u minusu. Belex15 imao je pad vrednost od 0,35 posto, dok je opšti indeks Belexline u minusu za 0,51 posto. Ukupan promet vredeo je 43,30 miliona dinara (412.515 evra), od čega se 7,4 miliona dinara odnosi na trgovanje akcijama AIK banke (AIKB). Milionski promet imale su još vlasničke hartije Soja proteina (SJPT) kojima se trgovalo u vrednosti od 2,7 miliona dinara. Akcije Jedinstva iz Sevojna (JESV), Vode Vrnjci (VDAV) i Čačanske banke (CCNB), zabeležile su promet po nešto više od pola miliona. Što se tiče trgovanja po metodu preovlađujuće cene milionski promet su zabeležile akcije beogradskog Jugometala (JGMT) od 11,93 miliona dinara i akcije Jugohemije (JGHM) od 1,18 miliona dinara.

Indeksi i dalje u minusuNa Beogradskoj berzi indeksi su ovu trgovačku nedelju završili u minusu. Belex15 imao je pad vrednost od 0,35 posto, dok je opšti indeks Belexline u minusu za 0,51 posto.

Ukupan promet vredeo je 43,30 miliona dinara (412.515 evra), od čega se 7,4 miliona dinara odnosi na trgovanje akcijama AIK banke (AIKB). Milionski promet imale su još vlasničke hartije Soja proteina (SJPT) kojima se trgovalo u vrednosti od 2,7 miliona dinara. Akcije Jedinstva iz Sevojna (JESV), Vode Vrnjci (VDAV) i Čačanske banke (CCNB), zabeležile su promet po nešto više od pola miliona.

Što se tiče trgovanja po metodu preovlađujuće cene milionski promet su zabeležile akcije beogradskog Jugometala (JGMT) od 11,93 miliona dinara i akcije Jugohemije (JGHM) od 1,18 miliona dinara.

U kontinuiranoj trgovini najviše su poskupele akcije Privredne banke (PRBN) i to 5,01 posto. Zatim slede prioritetne akcije bez prava glasa fabrike duvana DIN (DINNPB) koje su poskupele 2,94 posto, dok su akcije Energoprojekt holdinga (ENHL) imale rast od svega pola procenta.

Sa druge strane, mnogo je više akcija koje su danas izgubile na vrednosti. Tako, gubitnike predvodi Čačanska banka (CCNB) sa padom od 11,89 posto. Akcije Telefonije (TLFN) i Simpa (SMPO) pojeftinile su za po 9,46 posto. Vlasničke hartije Velefarma (VLFR) zabeležile su pad vrednosti od 8,07 posto, dok su akcije Laste (LSTA) jeftinije za 3,33 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik