NIS a.d. Novi Sad podneo zahtev za prijem akcija na berzansko tržište

Bez autora
Aug 16 2010

NIS a.d. Novi Sad podneo je danas zahtev za prijem akcija NIS-a na Listing A Beogradske Berze. NIS je ispunio sve pripremne radnje koje su bile uslov za prijem akcija NIS-a na berzansko tržište. Prethodno je u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti Republike Srbije 12. avgusta registrovana promena NIS a.d. Novi Sad iz zatvorenog u otvoreno akcionarsko društvo, čime je NIS stekao pravo da u zakonskom roku od tri dana od registracije promene, podnese zahtev za prijem akcija na Listing A Beogradske berze. Prema današnjem saopštenju, komisija za listing i kotaciju Beogradske berze a.d. Beograd u roku od pet dana od dana prijema zahteva za listing i kompletne dokumentacije donosi rešenje o prijemu akcija na listing Berze, kojim određuje i datum prvog trgovanja kao i indikativnu cenu akcije za prvo trgovanje.

NIS a.d. Novi Sad podneo zahtev za prijem akcija na berzansko tržišteNIS a.d. Novi Sad podneo je danas zahtev za prijem akcija NIS-a na Listing A Beogradske Berze.

NIS je ispunio sve pripremne radnje koje su bile uslov za prijem akcija NIS-a na berzansko tržište.

Prethodno je u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti Republike Srbije 12. avgusta registrovana promena NIS a.d. Novi Sad iz zatvorenog u otvoreno akcionarsko društvo, čime je NIS stekao pravo da u zakonskom roku od tri dana od registracije promene, podnese zahtev za prijem akcija na Listing A Beogradske berze.

Prema današnjem saopštenju, komisija za listing i kotaciju Beogradske berze a.d. Beograd u roku od pet dana od dana prijema zahteva za listing i kompletne dokumentacije donosi rešenje o prijemu akcija na listing Berze, kojim određuje i datum prvog trgovanja kao i indikativnu cenu akcije za prvo trgovanje.

Po donošenju rešenja o prijemu akcije na listing Berze, Berza i NIS a.d. Novi Sad zaključuju ugovor  kojim se bliže regulišu prava i obaveze NIS a.d. Novi sad i Beogradske berze po osnovu prijema akcije na listing Beogradske berze.

Prema dosadašnjoj praksi datum prvog trgovanja akcijama koje su uključene na berzansko tržište je osmi dan od dana donošenja rešenja Komisije za listing i kotaciju Beogradske berze.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik