Obnovljena suradnja četiri burze

Bez autora
Feb 01 2011

Direktori burzi iz Ljubljane, Beograda, Skopja i Zagreba danas su na Zagrebačkoj burzi potpisali aneks memoranduma o suradnji kojim su definirali ciljeve zajedničkih aktivnosti za ovu godinu. Partnerstvo četiri najveće regionalne burze počelo je potpisivanjem memoranduma 2007. godine, a u međuvremenu su im se pridružile i burze iz Podgorice, Sarajeva i Banja Luke. Do sada je ovo partnerstvo organiziralo nekoliko uspješnih domaćih i inozemnih dana regionalnog tržišta kapitala, čiju okosnicu čine zajedničke aktivnosti s ciljem povećanja vidljivosti regionalnih tržišta kapitala i njihovih vodećih izdavatelja te razvijanja odnosa s postojećim i potencijalnim investitorima, kao i druge oblike suradnje burzi potpisnica iz područja razvoja novih usluga i proizvoda, pravne regulative, edukacije i mnogih drugih aktivnosti koje skreću pozornost na brojne i još neiskorištene mogućnosti tržišta kapitala.

Obnovljena suradnja četiri burzeDirektori burzi iz Ljubljane, Beograda, Skopja i Zagreba danas su na Zagrebačkoj burzi potpisali aneks memoranduma o suradnji kojim su definirali ciljeve zajedničkih aktivnosti za ovu godinu.

Partnerstvo četiri najveće regionalne burze počelo je potpisivanjem memoranduma 2007. godine, a u međuvremenu su im se pridružile i burze iz Podgorice, Sarajeva i Banja Luke.

Do sada je ovo partnerstvo organiziralo nekoliko uspješnih domaćih i inozemnih dana regionalnog tržišta kapitala, čiju okosnicu čine zajedničke aktivnosti s ciljem povećanja vidljivosti regionalnih tržišta kapitala i njihovih vodećih izdavatelja te razvijanja odnosa s postojećim i potencijalnim investitorima, kao i druge oblike suradnje burzi potpisnica iz područja razvoja novih usluga i proizvoda, pravne regulative, edukacije i mnogih drugih aktivnosti koje skreću pozornost na brojne i još neiskorištene mogućnosti tržišta kapitala, kaže se u priopćenju Zagrebačke burze.

Plan djelovanja za 2011. godinu, između ostaloga, uključuje i razmatranje aktivnosti za omogućavanje udaljenog pristupa tržištu, usklađivanje kriterija uvrštenja u najviše tržišne segmente, mogućnost razvoja infrastrukture za prekogranične transakcije, podizanje svijesti o važnosti mirovinskih reformi za tržište kapitala, kao i razne edukativne aktivnosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik