Petrokemija izdala 15. tranšu komercijalnih zapisa

Bez autora
May 04 2011

Petrokemija je danas izdala 15. tranšu komercijalnih zapisa u nominalnom iznosu od 34 milijuna kuna na rok od 364 dana uz prinos od 6,75 posto. Oznaka navedene tranše je PTKM-M-218A. U ukupnom izdanju sudjelovao je 31 ulagatelj sa slijedećom strukturom: investicijski fondovi 50,2 posto, banke 25 posto, obvezni i dobrovoljni mirovinski fondovi 19,6 posto, te ostali s 5,2 posto. Tranša će biti uvrštena u Službeno tržište Zagrebačke burze, po odobrenju iste. Agent izdanja i dealer programa je Privredna banka Zagreb. Komercijalni zapisi Petrokemije predstavljaju izravnu, bezuvjetnu i neosiguranu obvezu, navodi se u obavijesti. Neto prihod od izdavanja komercijalnih zapisa koristit će se za refinanciranje 13. i 14. tranše komercijalnih zapisa Petrokemije koje dospijevaju tijekom svibnja 2011. godine te za djelomično refinanciranje ostalih kratkoročnih financijskih obveza.

Petrokemija izdala 15. tranšu komercijalnih zapisaPetrokemija je danas izdala 15. tranšu komercijalnih zapisa u nominalnom iznosu od 34 milijuna kuna na rok od 364 dana uz prinos od 6,75 posto., objavljeno je putem Zagrebačke burze.

Oznaka navedene tranše je PTKM-M-218A. U ukupnom izdanju sudjelovao je 31 ulagatelj sa slijedećom strukturom: investicijski fondovi 50,2 posto, banke 25 posto, obvezni i dobrovoljni mirovinski fondovi 19,6 posto, te ostali s 5,2 posto. Tranša će biti uvrštena u Službeno tržište Zagrebačke burze, po odobrenju iste. Agent izdanja i dealer programa je Privredna banka Zagreb. Komercijalni zapisi Petrokemije predstavljaju izravnu, bezuvjetnu i neosiguranu obvezu, navodi se u obavijesti.

Neto prihod od izdavanja komercijalnih zapisa koristit će se za refinanciranje 13. i 14. tranše komercijalnih zapisa Petrokemije koje dospijevaju tijekom svibnja 2011. godine te za djelomično refinanciranje ostalih kratkoročnih financijskih obveza.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik