Počinje trgovanje akcijama Aerodroma “Nikola Tesla”

Bez autora
Feb 06 2011

Prvo trgovanje akcijama Aerodroma "Nikola Tesla" zakazano je za sutra, 7. februra 2011. godine, po indikativnoj ceni od 641 dinar za jednu akciju, saopštila je Beogradska berza.To znači da će oko 4,8 miliona građana koji su stekli pravo na besplatne akcije, zaposleni i bivši zaposleni koji poseduju akcije Aerodroma (AERO), kao i svi zainteresovani, moći da ih prodaju i kupuju na berzi.

Počinje trgovanje akcijama Aerodroma “Nikola Tesla”Prvo trgovanje akcijama Aerodroma "Nikola Tesla" zakazano je za sutra, 7. februra 2011. godine, po indikativnoj ceni od 641 dinar za jednu akciju, saopštila je Beogradska berza.

To znači da će oko 4,8 miliona građana koji su stekli pravo na besplatne akcije, zaposleni i bivši zaposleni koji poseduju akcije Aerodroma (AERO), kao i svi zainteresovani, moći da ih prodaju i kupuju na berzi.

Građani su dobili po jednu besplatnu akciju ovog preduzeća, a ukoliko nemaju svog brokera, odnosno posrednika u trgovanju na berzi, imaju mogućnost da nalog za prodaju predaju banci "Poštanska štedionica", članu berze, bez plaćanja provizije. Ukoliko žele da kupe akcije Aerodroma ili bilo kog drugog preduzeća čijim se hartijama trguje na berzi, građani to mogu da učine preko ovlašćenih brokera, odnosno članova Beogradske berze.

Ukupni osnovni kapital Aerodroma "Nikola Tesla" iznosi 20,57 milijardi dinara koji je iskazan kroz 34.289.350 komada običnih akcija pojedinačne nominalne vrednosti od 600 dinara.

Većinski vlasnik Aerodroma je Republika Srbija koja poseduje 28,5 miliona akcija, odnosno 83,15 posto od ukupne emisije deonica, a sledi Akcionarski fond čiji je udeo u vlasništvu preduzeća 0,08 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik