Potpisana platforma zajedničkog djelovanja burzi iz regije

Bez autora
Mar 27 2012

U Sarajevu su danas direktori burzi iz Banje Luke, Beograda, Ljubljane, Podgorice, Sarajeva, Skopja, Tirane i Zagreba potpisali platformu zajedničkog djelovanja, koja predstavlja polaznu točku buduće suradnje burzi potpisnica. Ciljevi suradnje odnose se na postizanje sinergijskih učinaka zajedničkim aktivnostima koje će voditi lakšem, izravnijem i ekonomičnijem pristupu ulagatelja regionalnim tržištima stvarajući time polugu gospodarskog razvoja regije. Platformu su podržali Vijeće za regionalnu suradnju i program Partners for Financial Stability koji provodi USAID. Financijska stabilnost važan je korak za integraciju tržišta kapitala u regiji, te je otvorenost tržišta ključna komponenta regionalnog razvoja.

Potpisana platforma zajedničkog djelovanja burzi iz regijeU Sarajevu su danas direktori burzi iz Banje Luke, Beograda, Ljubljane, Podgorice, Sarajeva, Skopja, Tirane i Zagreba potpisali platformu zajedničkog djelovanja, koja predstavlja polaznu točku buduće suradnje burzi potpisnica.

Ciljevi suradnje odnose se na postizanje sinergijskih učinaka zajedničkim aktivnostima koje će voditi lakšem, izravnijem i ekonomičnijem pristupu ulagatelja regionalnim tržištima stvarajući time polugu gospodarskog razvoja regije.

Platformu su podržali Vijeće za regionalnu suradnju i program Partners for Financial Stability koji provodi USAID.

Na otvaranju ceremonije potpisivanja prisutnima su se obratiti Hido Biščević, glavni tajnik Vijeća za regionalnu saradnju, Allan E. Reed, voditelj Misije USAID-a u Bosni i Hercegovini, i Ivan Šteriev, glavni izvršni direktor Berze vrijednosnih papira iz Skopja, piše sarajevo-x.

Biščević je naglasio da je financijska stabilnost važan korak za integraciju tržišta kapitala u regiji te kako je otvorenost tržišta ključna komponenta regionalnog razvoja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik