Slab promet na Berzi na startu nedelje, indeksi u usponu

Početak trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi obeležio je izuzetno slab promet, dok su indeksi krenuli uzlaznom putanjom.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je tek 2,5 miliona dinara (21,3 hiljade evra).

Indeks BELEX15 je registrovao dobitak od skoro 0,4 posto i zaključen je na 849,82 poena, a BELEXlajn je ojačao za trećinu procenta na 1.732,64 poena.

Nijedna kompanija nije ostvarila sedmocifren promet, a najtrgovanije su bile akcije "Dunav osiguranja" sa iznosom od 0,9 miliona dinara, uz rast cene za 0,4 odsto na 1.313 dinara.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Meser Tehnogas je isprometovan za 0,4 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 14.850 dinara, dok je Naftna industrija Srbije skliznula za 0,6 posto na 628 dinara, uz promet od četvrt miliona dinara.

Valjaonica aluminijuma Impol Seval iz Sevojna je zabeležila neznatnu korekciju cene naviše na 5.903 dinara uz realizaciju od 0,2 miliona dinara, a identičan učinak imale su akcije gornjomilanovačkog Metalca koje su se našle na čelu liste dobitnika dana s rastom vrednosti od 3,4 procenta na 1.665 dinara.

Aerodrom "Nikola Tesla" je ojačao za 0,1 odsto vrativši se na cenovni nivo od 1.500 dinara uz promet neznatno ispod 0,1 milion dinara.

Ortopedsko preduzeće Rudo iz Beograda zabeležilo je na MTP tržištu trgovanje u iznosu od 0,2 miliona dinara po ceni od 300 dinara, istoj kao na prethodnoj sesiji.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 2,36 posto, u kupovini 4,72 procenta, a u prodaji nisu učestvovali.

Na Berzi nije trgovano državnim dužničkim hartijama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik