ZB Invest prodaje akcije uljare Dijamant

Bez autora
Feb 16 2011

Hrvatski investicioni fond "ZB Invest" je, posle dužeg vremena, ponovo prodavao akcije uljare Dijamant Zrenjanin. Cena akcija najveće domaće uljare je protekle sedmice porasla za šest procenata na 10.500 dinara, što je najviša vrednost ove hartije još od proleća prošle godine. Investicioni fond "ZB Invest" je tada prvi put počeo da smanjuje vlasničku poziciju u Dijamantu, u kojem sada poseduje udeo od 12,5%. Ovaj hrvatski portfeljni investitor predstavlja jednog od najvećih ulagača na domaćem tržištu kapitala, a veliki broj uloženih sredstava drži u najlikvidnijoj hartiji domaćeg tržišta - AIK banci. Dijamant još nije obelodanio rezultate poslovanja za 2010. godinu, dok je tokom 2009. ova kompanija prvi put otkada se nalazi pod kontrolom hrvatskog Agrokora zabeležila pad poslovanja.

ZB Invest prodaje akcije uljare DijamantHrvatski investicioni fond "ZB Invest" je, posle dužeg vremena, ponovo prodavao akcije uljare Dijamant Zrenjanin.

Cena akcija najveće domaće uljare je protekle sedmice porasla za šest procenata na 10.500 dinara, što je najviša vrednost ove hartije još od proleća prošle godine.

Investicioni fond "ZB Invest" je tada prvi put počeo da smanjuje vlasničku poziciju u Dijamantu, u kojem sada poseduje udeo od 12,5%.

Ovaj hrvatski portfeljni investitor predstavlja jednog od najvećih ulagača na domaćem tržištu kapitala, a veliki broj uloženih sredstava drži u najlikvidnijoj hartiji domaćeg tržišta - AIK banci.

Dijamant još nije obelodanio rezultate poslovanja za 2010. godinu, dok je tokom 2009. ova kompanija prvi put otkada se nalazi pod kontrolom hrvatskog Agrokora zabeležila pad poslovanja.

U 2009. godini, Dijamant je ostvario poslovne prihode od 9,4 milijarde dinara (pad od 17,3 %) i neto rezultat od 458,6 miliona dinara, što je smanjenje od 56,4 % u odnosu na godinu dana ranije.

Na poslednjoj ceni od 10.500 dinara tržišna kapitalizacija iznosi 2,86 milijardi dinara (27,7 miliona evra).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik