Žito predlaže nižu dividendu

Bez autora
Apr 27 2011

Nadzorni odbor i uprava slovenskog Žita vlasnicima predlažu 3,5 eura bruto dividende po dionice. Prošle je godine Žito svojim vlasnicima isplatilo 4,2 eura bruto dividende po dionici, dok su analitičari u ožujku najavljivali rast dividende na 4,5 eura. Skupština dioničara na kojoj će vlasnici odlučivati o dividendi održat će se 27. svibnja. Žito je u vlasništvu paradržavnih fondova Kad i Sod te društava KD Kapital i KD Skladi. Do 15. travnja, kada je istekao rok za predaju ponuda za kupnju 50,51-postotnog udjela u Žitu, pristiglo je više ponuda, među njima i dvije od većih financijskih institucija.

Žito predlaže nižu dividenduNadzorni odbor i uprava slovenskog Žita vlasnicima predlažu 3,5 eura bruto dividende po dionice, navodi se u novom izvješću na burzovnom portalu Seonet.

Prošle je godine Žito svojim vlasnicima isplatilo 4,2 eura bruto dividende po dionici, dok su analitičari u ožujku najavljivali rast dividende na 4,5 eura. Skupština dioničara na kojoj će vlasnici odlučivati o dividendi održat će se 27. svibnja.

Žito je u vlasništvu paradržavnih fondova Kad i Sod te društava KD Kapital i KD Skladi. Do 15. travnja, kada je istekao rok za predaju ponuda za kupnju 50,51-postotnog udjela u Žitu, pristiglo je više ponuda, među njima i dvije od većih financijskih institucija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik