26. ZEPS i 16. ZEPS Intermetal

Bez autora
Oct 01 2019

26. generalni BH sajam ZEPS i 16. specijalizirani sajam “ZEPS Intermetal“, bit će održani od 1. do 5. oktobra ove godine na sajmištu na Kamberovića polju u Zenici.Interes izlagača ove godine je veliki. Glavna promjena je, ističe organizator, da se radi na partnerskim odnosima s izlagačima, da tih dana budu u vezi s državnim institucijama, komorama, udruženjima.

26. ZEPS i 16. ZEPS Intermetal26. generalni BH sajam ZEPS i 16. specijalizirani sajam “ZEPS Intermetal“, bit će održani od 1. do 5. oktobra ove godine na sajmištu na Kamberovića polju u Zenici.

Interes izlagača ove godine je veliki. Glavna promjena je, ističe organizator, da se radi na partnerskim odnosima s izlagačima, da tih dana budu u vezi s državnim institucijama, komorama, udruženjima.

Dolazak su, za sada, potvrdile firme iz Italije, Danske, Hrvatske i Švedske. U toku su pregovori s kompanijama iz Srbije, a očekuje se da će biti i preduzeća iz Crne Gore te drugih zemalja. Dobar je i interes domaćih firmi. U svakom slučaju, nastoji se da prateće manifestacije budu u istom rangu, kao i sama izložba. Planirano je i druženje s izlagačima, što je jako važno za donošenje poslovnih odluka, naglašava se u saopštenju.

Najavljeno je i da će pokrovitelj ovogodišnje konferencije o upravljanju otpadom u Bosni i Hercegovini biti Federalno ministarstvo okoliša i turizma. Bit će organizirana i panel diskusija o temi “Podrška razvoju domaće proizvodnje“, s fokusom na robe široke potrošnje, kroz jačanje lanca od primarne proizvodnje, preko prerade do trgovine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik