Konferencija o obnovljivim izvorima energije, zaštiti okoliša i turizmu

Bez autora
May 16 2023

Izazovi i investiranje u obnovljive izvore energije, strategije razvoja turističkog sektora i zaštita okoliša u fokusu su regionalnog Biznis foruma “World Investment Energy Summit”.

Tu konferenciju o obnovljivim izvorima energije (OIE), zaštiti okoliša i turizmu organizuje Udruženje “Drvni klaster “Namještaj i drvo” Sarajevo sa partnerima 16. maja u Visokom, park Ravne 2.

– Pored brojnih kompanija, učestvovat će i predstavnici privrednih komora u BiH, lokalnih zajednica, finansijskog sektora, elektropriveda u BiH, operatera, regulatornih agencija i drugi. To je prilika da učesnici u direktnim razgovorima i panel diskusijama razmotre aktuelne probleme u investiranju i funkcionisanju OIE, zakonodavnom okviru, a gdje institucije sistema mogu adekvatno djelovati u cilju olakšanja poslovanja i stvaranja što boljeg poslovnog ambijenta i stvaranja uslova za nove investicije – rekao je Feni Dinko Mujić iz Drvnog klastera BiH “Namještaj i drvo”.

Posebna pažnja, kako je dodao, biće posvećena aktuelnim  kretanjima u ovoj oblasti, zakonodavnom okviru, Solarnoj akademiji, energijskoj transformaciji malih i srednjih preduzeća, novim investicijama i dobrim praksama u lokalnom ekonomskom razvoju, javnom privatnom partnerstvu kao komparativnoj prednosti ekonomskog razvoja.

Business Forum organizuje Udruženje privrednika Drvni klaster BiH “Namještaj i drvo” Sarajevo i agencija i Business Club “EventExpo – Kupujmo i Koristimo Bosansko i Hercegovačko” sa partnerima –  Ministarstvom privrede ZDK, Vanjskotrgovinskom komorom BiH, Fondacijom “Arheološki park- Bosanska piramida Sunca“, Unijom lokalnih zajednica Zapadnog Balkana, razvojnim agencijama, udruženjima privrednika i poslodavaca u BiH, investicijskim fondovima, komercijalnim i razvojnim bankama, kompanijama i itd. Prijave za učešće je moguće putem maila organizatora office@furniturewood.ba.

Nakon prezentacija i panel diskusija konferencije, predviđeni su B2B poslovni razgovori i umrežavanje između učesnika događaja, te obilazak parka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik