ORBIZ konferencija: Jačanje poduzetničkog ekosistema kroz umrežavanje i edukaciju

Bez autora
Dec 15 2022

Saradnja i strateška partnerstva su fundamentalni za poboljšanje poslovnih prilika i jačanje poduzetničkog ekosistema.

Vođeni ovom idejom Bizbook d.o.o. i OREA Bazaar d.o.o. uz podršku Fondacije 787 organizuju prvu ORBIZ konferenciju koja će se održati 15.decembra u CineStar Cinemas BiH (Bingo City Center Sarajevo).

Konferencija je namijenjena malim i srednjim kompanijama i ima za cilj predstaviti nove uspješne i inspirativne bh. biznis priče, ponuditi učesnicnima savjete stručnjaka iz oblasti logistike, finansija, razvoja poslovanja, online prodaje i marketinga, te omogučiti sjajan networking.

“Lično smatram da nema boljeg pristupa rješavanju poslovnih izazova od poznate izreke “dvije glave su bolje od jedne”. Senita i ja se poznajemo malo više od godinu dana i već nakon prvog susreta nam je bilo jasno je iskorištavanje naših snaga i sposobnosti kroz različita iskustva biznisa, jedan od najboljih načina da svojim klijentima ponudimo dodanu vrijednost naših trenutnih usluge,” objašnjava Erna Šošević, osnivačica i vlasnica kompanije Bizbook d.o.o., koja je lansirala interaktivnu poslovnu platformu za umrežavanje kompanija Bizbook.ba

Tako je nastala ideja o ORBIZ konferenciji, koja je zajednički projekat dvije poduzetnice.

Suosnivačica i direktorica OREA-e, online platforme za kupoprodaju ručno rađenih, originalnih proizvoda sa lokalnom etiketom, Senita Slipac, kaže da će prisustvo na ORBIZ konferenciji za učesnike imati dvostruku korist. “Ne samo da će naši klijenti dobiti korisne informacije izvan njihovog polja stručnosti, nego će im ORBIZ dati i priliku da razgovaraju sa ljudima koji im mogu dati savjet kako poboljšati svoj biznis i dati im neke nove perspektive i znanje”.

Kako navode organizatori, ovaj događaj dovodi impresivne govornike i eksperte iz realnog sektora koji će obraditi teme iz oblasti marketinga, uvoza i izvoza, logistike, finansija, razvoja proizvoda i online poslovanja. Keynote govornici, panelisti i moderatori su pažljivo odabrani jer su profesionalci koji imaju bogato radno iskustvo, vode uspješne kompanije, projekte ili razvijaju svoje poslovne ideje, te posjeduju znanje, informacije i alate koji su potrebni svakom biznisu za razvoj u današnjem modernom poslovnom svijetu, a networking će biti odlična prilika za mapiranje novih potencijalnih klijenata, dobavljača i saradnika. Organizaciju ORBIZ konferencije je podržala i nevladina organizacija Fondacija 787 koja već godinama uspješno radi na projektima efektivnog ekonomskog osnaživanje žena i mladih prvenstveno kroz razvoj poduzetništva.

“Konferencije više ne smiju da budu samo razgovori, već i zajednica gdje možete da podijelite svoje ideje, dobijete vrijedne povratne informacije i povežete se sa relevantnim ljudima, zbog čega i organizujemo ORBIZ” – poručuju organizatorice i pozivaju sve da se registriraju već danas kako bi obezbijedili sebi mjesto na ORBIZ konferenciji i istražili svoje poslovne mogućnosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik