Samit privrednika regije zapadni Balkan i Kazahstana

Bez autora
Sep 22 2019

Asocijacija „Berkut“ BiH i Međunarodni financijski centar Astana (AIFC) Kazahstan, u partnerstvu sa Vanjskotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine (VTKBiH), Ambasadom Republike Kazahstan u Hrvatskoj, BiH i Crnoj Gori, te Nacionalnom komorom poduzetnika Republike Kazahstan “Atameken”, organizuju prvi samit zemalja zapadnog Balkana i Kazahstana.Samit za privrednike regije zapadnog Balkana će biti održan od 22. do 26. septembra u prostorijama AIFC-a u gradu Nur-Sultan u Kazahstanu.

Samit privrednika regije zapadni Balkan i KazahstanaAsocijacija „Berkut“ BiH i Međunarodni financijski centar Astana (AIFC) Kazahstan, u partnerstvu sa Vanjskotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine (VTKBiH), Ambasadom Republike Kazahstan u Hrvatskoj, BiH i Crnoj Gori, te Nacionalnom komorom poduzetnika Republike Kazahstan “Atameken”, organizuju prvi samit zemalja zapadnog Balkana i Kazahstana.

Samit za privrednike regije zapadnog Balkana će biti održan od 22. do 26. septembra u prostorijama AIFC-a u gradu Nur-Sultan u Kazahstanu.

Učešće na tom skupu će omogućiti privrednicima iz regije da predstave svoje proizvode i usluge i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da prošire postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

Kako je najavljeno iz VTKBiH, AIFC Kazahstan će svim učesnicima ciljano obezbijediti potencijalne partnere: privatne  investitore, investicijske fondove, javne i državne institucije, ministarstva, privrednike i poslovne asocijacije.

Kazahstan, kao deveta zemlja po veličini u svijetu, jedan od svjetskih lidera u energetici i zemlja sa više od 250 miljardi dolara stranih ulaganja, nedovoljno je pokriveno tržište, odnosno mogućnosti plasmana proizvoda i usluga privrede iz regije zapadnog Balkana su znatno velike i to je odlična prilika da bh. privrednici predstave svoje proizvode i usluge, navode iz VTKBiH.

“Berkut” asocijacija je osnovana u decembru prošle godine sa ciljem oživljavanja veza između Bosne i Hercegovine i regije zapadnog Balkana sa Kazahstan.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik