USAID Turizam: Upoznaj svoje tržište

Bez autora
May 19 2023

Četvrto izdanje serije seminara “Upoznaj svoje tržište” o stvaranju i povećanju potražnje na tržištu Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, bit će održano u 19. maja u Sarajevu, najavio je USAID Turizam.

Četvrtu seriju seminara “Upoznaj svoje tržište”, vodit će Chris Woodbridge-Cox, koji će podijeliti svoje iskustvo o tome kako Bosna i Hercegovina može iskoristiti veliki potencijal tržišta Ujedinjenog Kraljevstva.

Woodbridge-Cox će objasniti specifične karakteristike putnika, prirodu emitivnog tržišta Ujedinjenog Kraljevstva, te predstaviti prilike usko povezane sa segmentima rekreacije, kao i specijalizirane segmente poput avanturizma, zimskog turizma i katoličkog hodočašća.

Također, on će diskutovati o strategijama i taktikama koje turističke organizacije, emitivni turoperatori, putničke agencije, hoteli i pružaoci usluga mogu implementirati s ciljem poboljšanja svijesti, interesa i promišljanja o destinaciji i turističkim uslugama koje su uključene u ponudu.

Ovaj događaj je otvoren za predstavnike turističkog sektora koji žele pristupiti tržištu Ujedinjenog Kraljevstva, ili za one koji nastoje proširiti obim poslovanja i povećati broj rezervacija. To uključuje: receptivne turoperatore i turističke agencije, pružaoce iskustava, hotele i male smještajne jedinice, turističke zajednice i klastere i kreatore javnih politika i službenike vlade.

Za dodatne informacije i registraciju, zainteresirani mogu posjetiti link: https://www.surveymonkey.com/r/KYM_UK

Rok za prijave je 18. maj do 16.00 sati, navodi se u saopćenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik