Boot camp "Osnaživanje žena u agrobiznisu"

Bez autora
Oct 02 2023

Inovacioni centar Banjaluka uz podršku Ambasade Francuske u Bosni i Hercegovini i u saradnji sa Poljoprivrednim klasterom Gradiška - Laktaši - Srbac (GLS) realizuje projekat "Osnaživanje žena u agrobiznisu" (Empowering women in Agricultural Business).

To je dvodnevni boot camp koji ima za cilj da kroz seriju radionica podrži razvoj ženskih poslovnih ideja u ruralnim područjima, a radionica na ovu temu održaće se u Banjaluci 2. i 3. oktobra.

Program je osmišljen tako da mladim ženama omogući da steknu nove vještine i znanja koja će doprinijeti njihovom samozapošljavanju, a njegov glavni cilj je da se podigne svijest o poteškoćama nezaposlenih mladih žena, posebno u ruralnim sredinama, uglavnom nevidljivih medijima i javnosti, i zalagati se za prepoznavanje njihovog poduzetničkog potencijala.

Pravo na učešće imaju sve nezaposlene mlade žene iz ruralnih područja Banjaluke, Laktaša, Gradiške i Srpca, starosti od 18-35 godina.

Odabir učesnica će biti zasnovan na kvalitetu poslovne ideje, a ključni kriterijumi koji će biti vrednovani su potencijal poslovne ideje, kompetencije pojedinca ili tima, tržišni potencijal.

Naime, za sve učesnice kampa su predviđena predavanja na sljedeće teme: razvoj poslovnih ideja i izrada biznis plana, održivi model za samozapošljavanje mladih u poljoprivredi, odnosno podsticanje preduzetništva za agrobiznis među mladima, prezentacija urađenih biznis planova, kao i korekcije i preporuke za unapređenje.

Irena Pjanić, administrativni asistent u Inovacionom centru Banjaluka, ističe da se ovakav projekat organizuje prvi put.

"Namijenjen je mladim nezaposlenim ženama koje dolaze sa navedenih područja, te se nadamo da će ovaj projekat doprinijeti tome da one svoje ideje pretvore u stvarnost", kazala je Pjanićeva.

Prema njenim riječima, u ovom projektu imaće priliku da učestvuje 15 učesnica.

"Izabraćemo 15 učesnica koje će nakon ove radionice imati priliku da nastave saradnju sa nama, odnosno one koje napišu poslovni plan imaće priliku da dobiju komentare za svoje planove, te će dobiti više informacija o tome kako da nastave svoje planove", kazala je Pjanićeva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik