AP Vojvodini uručena KEN nagrada

Bez autora
Jun 13 2012

U okviru godišnjeg foruma evropske organizacije KEN (Knowledge Economy Network), u Mariboru je AP Vojvodini uručena nagrada za izuzetna dostignuća i najviše standarde u domenu multikulturalnog obrazovanja, koju su primile predstavnice Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine, Gabriela Has i Dragana Srećkov Đaković. U prethodnom periodu, predstavništvo AP Vojvodine u Briselu je u više navrata predstavilo standarde AP Vojvodine u ovoj oblasti, što je bio direktan povod za nominaciju, a kasnije i dodeljenu nagradu. Ostale nagrade za posebna dostignuća su dodeljene Japanu - za uspešno sprovedene reforme u oblasti obrazovanja, Turskoj - za podršku javnog i privatnog sektora u oblasti istraživanja i razvoja u cilju privrednog razvoja, Danskoj - za uspešan i sveobuhvatan sistem inovacija, Administraciji SAD u oblasti malog preduzetništva (USA Small Business Administration) - za podršku MSP, kao i BBC-ju (British Broadcasting Corporation), za posebna dostignuća u oblasti medija i povodom 80 godina postojanja BBC World servisa.

AP Vojvodini uručena KEN nagradaU okviru godišnjeg foruma evropske organizacije KEN  (Knowledge Economy Network), u Mariboru je AP Vojvodini uručena nagrada za izuzetna dostignuća i najviše standarde u domenu multikulturalnog obrazovanja, koju su primile predstavnice Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine, Gabriela Has i Dragana Srećkov Đaković.

U prethodnom periodu, predstavništvo AP Vojvodine u Briselu je u više navrata predstavilo standarde AP Vojvodine u ovoj oblasti,  što je bio direktan povod za nominaciju, a kasnije i dodeljenu nagradu.

Ostale nagrade za posebna dostignuća su dodeljene Japanu - za uspešno sprovedene reforme u oblasti obrazovanja, Turskoj - za podršku javnog i privatnog sektora u oblasti istraživanja i razvoja u cilju privrednog razvoja, Danskoj - za uspešan i sveobuhvatan sistem inovacija, Administraciji SAD u oblasti malog preduzetništva (USA Small Business Administration) - za podršku MSP, kao i BBC-ju (British Broadcasting Corporation), za posebna dostignuća u oblasti medija i povodom 80 godina postojanja BBC World servisa.

Nagrade za primere najbolje prakse u oblasti obrazovanja doljene su Univerzitetu Jork (York University) iz Kanade, kao i Regionalnom centru za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja jugistočne Europe (South East European Centre for Entrepreneurial Learning - SEECEL) iz Hrvatske.

U saopštenju organizatora se navodi da je svrha dodele godišnjih nagrada potvrda posebnih rezultata u različitim sektorima ekonomije bazirane na znanju, s posebnim naglaskom na jačanje ljudskih kapaciteta. Glavni kriterijumi su originalnost, efikasnost i uticaj inovativnih politika na razvojne procese.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik