APR među najuglednijim evropskim privrednim registrima

Bez autora
May 10 2016

Agencija za privredne registre Republike Srbije saopštila je danas da je direktor te agencije Zvonko Obradović reizabran za člana Upravnog odbora Foruma evropskih privrednih registara na Generalnoj skupštini Foruma u Kardifu, u Velikoj Britaniji.Na mesto člana Upravnog odbora Foruma, direktor Agencije za privredne registre izabran je u periodu 2015/2016. godine, a jučerašnjim reizborom u Kardifu produžen mu je mandat do 2018. godine. Upravni odbor Foruma čine i predstavnici iz Švedske, Luksemburga, Italije, Litvanije i Gibraltara.

APR među najuglednijim evropskim privrednim registrimaAgencija za privredne registre Republike Srbije (APR) saopštila je danas da je direktor te agencije Zvonko Obradović reizabran za člana Upravnog odbora Foruma evropskih privrednih registara na Generalnoj skupštini Foruma u Kardifu, u Velikoj Britaniji.

Na mesto člana Upravnog odbora Foruma, direktor Agencije za privredne registre izabran je u periodu 2015/2016. godine, a jučerašnjim reizborom u Kardifu produžen mu je mandat do 2018. godine.

Upravni odbor Foruma čine i predstavnici iz Švedske (koja je zemlja predsedavajuća), Luksemburga, Italije, Litvanije i Gibraltara.

Takođe, Obradović je predsedavao 11. godišnjoj konferenciji Foruma evropskih privrednih registara koja je 2008. godine održana u Beogradu, a potom je obavljao i funkciju potpredsednika Foruma u periodu 2008/2009. godine.

Inače, APR je od 2005. godine član ove najbrojnije evropske strukovne asocijacije koja trenutno okuplja institucije nadležne za registraciju privrednih subjekata iz 33 zemlje, od kojih su 20 članice Evropske unije.

Po prvi put, u Kardifu se održava zajednička godišnja konferencija dveju najvećih međunarodnih registarskih asocijacija koje okupljaju članove iz 79 država/jurisdikcija, tako da godišnjoj konferenciji u Velikoj Britaniji prisustvuje 261 delegat iz evropskih i zemalja sa azijsko-pacifičke teritorije.

APR ulaže veliki rad u unapređenje međunarodne saradnje i razmenu iskustava u oblasti vođenja elektronskih registara i registracije privrednih subjekata.

Osim aktivne uloge koju ima u radu Foruma evropskih privrednih registara i Evropskog privrednog registra, APR učestvuje i u radu Međunarodnog udruženja komercijalnih administratora i najvećih vanevropskih strukovnih udruženja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik