Astronomski skok, Kina množi dolare

Bez autora
Mar 09 2015

Trgovinski suficit Kine je u februaru dostigao rekordnih 60,6 milijardi dolara, zahvaljujući rastu izvoza i padu uvoza. Izvoz Kine je u februaru, na godišnjem nivou, porastao 48,3 odsto na 169,2 milijarde dolara, dok je uvoz pao za petinu na 108,6 milijardi dolara, saopštila je kineska carinska služba.U februaru prošle godine, trgovinski suficit Kine je iznosio 8,9 milijardi dolara, dok je u prva dva meseca ove godine, trgovinski suficit dostigao 120,7 milijardi dolara, posle januarskog suficita od 60 milijardi dolara.

Astronomski skok, Kina množi dolareTrgovinski suficit Kine je u februaru dostigao rekordnih 60,6 milijardi dolara, zahvaljujući rastu izvoza i padu uvoza.

Izvoz Kine je u februaru, na godišnjem nivou, porastao 48,3 odsto na 169,2 milijarde dolara, dok je uvoz pao za petinu na 108,6 milijardi dolara, saopštila je kineska carinska služba, a prenosi britanski javni servis "Bi-Bi-Si".

U februaru prošle godine, trgovinski suficit Kine je iznosio 8,9 milijardi dolara, dok je u prva dva meseca ove godine, trgovinski suficit dostigao 120,7 milijardi dolara, posle januarskog suficita od 60 milijardi dolara.

Privreda Kine je prošle godine porasla 7,4 odsto, najsporijim tempom u poslednjih 25 godina, a najnoviji pokazatelji govore da se usporavanjae privrede nastavlja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik