Banka Slovenije: Gospodarstvo i dalje stagnira

Bez autora
Sep 07 2011

Podaci državnih računa ukazuju na stagnaciju gospodarske aktivnosti u Sloveniji i u drugom ovogodišnjem tromjesečju, poručila je Banka Slovenije nakon jučerašnje sjednice vijeća središnje banke. Kriza u graditeljstvu dodatno se produbila, dok je aktivnost u prerađivačkim djelatnostima bila povoljna. Rast većine ostalih djelatnosti bio je nizak, ali pozitivan zahvaljujući stranoj potražnji. Osim potrošnje kućanstava, u drugom su se kvartalu pogoršale sve komponente domaće potrošnje, navodi Banka Slovenije, upozoravajući na ponovno smanjenje investicija u opremu i strojeve. Očekuje se daljnji pad izvoznih narudžbi.

Banka Slovenije: Gospodarstvo i dalje stagniraPodaci državnih računa ukazuju na stagnaciju gospodarske aktivnosti u Sloveniji i u drugom ovogodišnjem tromjesečju, poručila je Banka Slovenije nakon jučerašnje sjednice vijeća središnje banke.

Kriza u graditeljstvu dodatno se produbila, dok je aktivnost u prerađivačkim djelatnostima bila povoljna. Rast većine ostalih djelatnosti bio je nizak, ali pozitivan zahvaljujući stranoj potražnji.

Osim potrošnje kućanstava, u drugom su se kvartalu pogoršale sve komponente domaće potrošnje, navodi Banka Slovenije, upozoravajući na ponovno smanjenje investicija u opremu i strojeve. Očekuje se daljnji pad izvoznih narudžbi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik