Banka Slovenije: Konkretan slovenski rast tek 2014. godine

Bez autora
Apr 03 2012

Jučer je predstavljen izvještaj o cjenovnoj stabilnosti u kojem stoji da će ovogodišnjem 1,2 postotnom padu BDP-a slijediti 0,6 postotna rast. Konkretna rast očekuje se tek 2014. godine, kada će se slovensko gospodarstvo, prema predviđanjima Banke Slovenije, oporaviti za 1,7 posto. Inflacija će ove godine biti 2,3 postotna, a u naredne dvije godine manja od 2 posto. Rizik za veću inflaciju vidi samo u višim cijenama goriva. Štedne mjere povećati gospodarski rast te da će se s boljim bonitetnim ocjenama moći povoljnije zaduživati.

Banka Slovenije: Konkretan slovenski rast tek 2014. godineJučer je predstavljen izvještaj o cjenovnoj stabilnosti u kojem stoji da će ovogodišnjem 1,2 postotnom padu BDP-a slijediti 0,6 postotna rast.

Konkretna rast očekuje se tek 2014. godine, kada će se slovensko gospodarstvo, prema predviđanjima Banke Slovenije, oporaviti za 1,7 posto.

Šef analitičko-istražnog centra BS, Damjan Kozamernik, izjavio je da će inflacija ove godine biti 2,3 postotna, a u naredne dvije godine manja od 2 posto. Rizik za veću inflaciju vidi samo u višim cijenama goriva. Guverner BS, Marko Kranjec, rekao je da će štedne mjere povećati gospodarski rast te da će se s boljim bonitetnim ocjenama moći povoljnije zaduživati.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik