Banka Slovenije očekuje rast slovenskog BDP-a od oko 2%

Bez autora
Jul 06 2011

Banka Slovenije predviđa da će ovogodišnji rast BDP-a iznositi blizu 2 posto, a u sljedeće dvije godine između 2 i 3 posto. Na rast će najpovoljnije utjecati izvozne djelatnosti. Inflacija će u drugoj polovici godine narasti, prvenstveno zbog jednokratnih baznih učinaka, a iduće će se godine približiti prosjeku eurozone na otprilike 2 posto. Najavljeni rebalans državnog proračuna Banka Slovenije smatra nužnim. Središnja slovenska banka navodi da je bankovni sustav u prvih pet mjeseci ove godine poslovao s dobiti od 63,1 milijun eura, pri čemu su banke natprosječno povećale kreditiranje kućanstava.

Banka Slovenije očekuje rast slovenskog BDP-a od oko 2%Banka Slovenije predviđa da će ovogodišnji rast BDP-a iznositi blizu 2 posto, a u sljedeće dvije godine između 2 i 3 posto.

Na rast će najpovoljnije utjecati izvozne djelatnosti.

Inflacija će u drugoj polovici godine narasti, prvenstveno zbog jednokratnih baznih učinaka, a iduće će se godine približiti prosjeku eurozone na otprilike 2 posto. Najavljeni rebalans državnog proračuna Banka Slovenije smatra nužnim.

Središnja slovenska banka navodi da je bankovni sustav u prvih pet mjeseci ove godine poslovao s dobiti od 63,1 milijun eura, pri čemu su banke natprosječno povećale kreditiranje kućanstava.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik