Brojne mogućnosti za razvoj odnosa Srbije i Bugarske

Bez autora
Mar 10 2015

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Bugarske Angel Dimitrov ocenili su danas da će predstojeća poseta predsednika te zemlje Rosena Plevnelijeva Beogradu doprineti jačanju bilateralnih odnosa kako bi oni bili još uspešniji. Vučić je prihvatio predlog Vlade Bugarske da, u cilju unapređenja političke i ekonomske saradnje, bude održana zajednička sednica vlada dveju zemalja. Sagovornici su tokom susreta konstatovali da najveće mogućnosti za saradnju postoje u oblastima energetike i infrastrukture, ali i turizma i kulture. Vučić i Dimitrov su posebno istakli značaj završetka radova na delu Koridora 10, koji će doprineti još većem približavanju Beograda i Sofije.

Brojne mogućnosti za razvoj odnosa Srbije i BugarskePredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Bugarske Angel Dimitrov ocenili su danas da će predstojeća poseta predsednika te zemlje Rosena Plevnelijeva Beogradu doprineti jačanju bilateralnih odnosa kako bi oni bili još uspešniji.

Vučić je prihvatio predlog Vlade Bugarske da, u cilju unapređenja političke i ekonomske saradnje, bude održana zajednička sednica vlada dveju zemalja.

Sagovornici su tokom susreta konstatovali da najveće mogućnosti za saradnju postoje u oblastima energetike i infrastrukture, ali i turizma i kulture.

Vučić i Dimitrov su posebno istakli značaj završetka radova na delu Koridora 10, koji će doprineti još većem približavanju Beograda i Sofije.

Ambasador Bugarske je potvrdio da ta zemlja podržava evropski put Srbije i da želi da sa našom državom podeli iskustva iz pregovora o pridruživanju, koje je uspešno okončala pre osam godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik