Dalje jačanje svih vidova saradnje sa Španijom

Bez autora
Mar 12 2024

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu novoimenovanog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Kraljevine Španije u Srbiji Huana Hosea Sans Aparisija.

Tokom razgovora je konstatovano da su politički odnosi dveju zemalja odlični i prijateljski, bez otvorenih pitanja, uz uzajamnu podršku po pitanjima od vitalnih nacionalnih interesa za obe zemlje, kao i da postoji značajan prostor za dodatno unapređenje ekonomske saradnje.

Sagovornici su se saglasili da postoje brojne mogućnosti za dalje jačanje svih vidova saradnje i u drugim oblastima, posebno u sferi saobraćajne infrastrukture, turizma, obnovljivih izvora energije, poljoprivrede, obrazovanja i kulturne saradnje.

Aparisio je ponovio podršku Kraljevine Španije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i procesu evropskih integracija naše zemlje.

Ambasador je kao svoje prioritete u budućem radu istakao unapređenje ekonomske saradnje i veće prisustvo španske kulture u Srbiji, u čemu će Institut „Servantes”, koji ove godine obeležava 20 godina rada u Beogradu, nastaviti da se aktivno angažuje, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik