Deficit republičkog budžeta na kraju godine ispod 2,5 odsto

Bez autora
Aug 19 2015

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će deficit budžeta Republike Srbije na kraju godine biti manji od 2,5 odsto, i naglasio da su u avgustu postignuti odlični rezultati.Vučić je u izjavi za novinare, nakon obilaska migranata u Beogradu, objasnio da je najveća razlika u BDP-u postignuta u avgustu ove u odnosu na avgust prethodne godine, i precizirao da će on ove godine iznositi do 20 milijardi, u odnosu na avgust 2014. godine, kada je bio 17 milijardi.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će deficit budžeta Republike Srbije na kraju godine biti manji od 2,5 odsto, i naglasio da su u avgustu postignuti odlični rezultati.

Vučić je u izjavi za novinare, nakon obilaska migranata u Beogradu, objasnio da je najveća razlika u BDP-u postignuta u avgustu ove u odnosu na avgust prethodne godine, i precizirao da će on ove godine iznositi do 20 milijardi, u odnosu na avgust 2014. godine, kada je bio 17 milijardi.

To su dobre vesti, koje će i MMF moći da vidi tokom predstojeće posete Srbiji, ocenio je premijer.

On je, međutim, naglasio da će i pored toga što će republički deficit biti ispod 2,5 odsto, opšti deficit države biti veći jer postoje opštine koje ne znaju da upravljaju, koje povećavaju svoj deficit, zapošljavaju nove ljude i povećavaju plate.

Vučić je rekao da će biti povećanja plata i penzija, i to za manji iznos od onog koji bi MMF dozvolio, jer je prioritet očuvanje stabilnosti finansija.

Premijer je potvrdio i da, pored onih koji su već iskazali interesovanje, ima i drugih investitora zainteresovanih za "Telekom", i ponovio da Srbija neće prodavati "Telekom" na silu, već samo u slučaju ukoliko bude ponuđena dobra cena.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik