Deflacija u junu 0,5 odsto

Bez autora
Jul 28 2011

Potrošačke cijene u BiH u junu manje su za 0,5 odsto nego u maju. Posmatrano po odjeljcima prema namjeni potrošnje, cijene hrane i bezalkoholnih pića u junu niže su za 1,1 odsto nego u maju, dok su cijene prevoza niže za 0,9 odsto. Najveći rast cijena od 0,3 odsto bio je u odjeljku "stanovanje, voda, električna energija, gas i drugi energenti".Alkoholna pića i duvan, namještaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuće, te rekreacija i kultura poskupjeli su za 0,1 odsto.

Deflacija u junu 0,5 odstoPotrošačke cijene u BiH u junu manje su za 0,5 odsto nego u maju, podaci su Agencije za statistiku BiH, prenijele su agencije.

Posmatrano po odjeljcima prema namjeni potrošnje, cijene hrane i bezalkoholnih pića u junu niže su za 1,1 odsto nego u maju, dok su cijene prevoza niže za 0,9 odsto.

Najveći rast cijena od 0,3 odsto bio je u odjeljku "stanovanje, voda, električna energija, gas i drugi energenti". Alkoholna pića i duvan, namještaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuće, te rekreacija i kultura poskupjeli su za 0,1 odsto.

U BiH su u junu ove godine u odnosu na isti mjesec prošle cijene alkoholnih pića i duvana porasle za 8,4 odsto, hrane i bezalkoholnih pića za 7,2 odsto, prevoza za 6,8 odsto, komunikacija za 5,4 odsto, stanovanja, vode, električne energije, gasa i drugih energenta za 1,6 odsto, te namještaja, aparata za domaćinstvo i redovnog održavanja kuće za 0,9 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik