Ekonomski rezultati Srbije ohrabrujući

Bez autora
Jul 06 2015

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa prvim zamenikom pomoćnika državnog sekretara u Birou za energetske izvore Stejt departmenta Sjedinjenih Američkih Država Meri Vorlik.Vučić je obavestio Vorlik o rezultatima ekonomskih mera Vlade Srbije kojima je cilj, između ostalog, stvaranje poslovnog okruženja koje bi privuklo strane investitore, među kojima su i američke kompanije. Na sastanku je bilo reči i o potrebi diverzifikacije energetskih izvora sa ciljem da se osigura energetska bezbednost Srbije, kao i o drugim pitanjima od zajedničkog interesa iz oblasti energetike.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa prvim zamenikom pomoćnika državnog sekretara u Birou za energetske izvore Stejt departmenta Sjedinjenih Američkih Država Meri Vorlik.

Vučić je obavestio Vorlik o rezultatima ekonomskih mera Vlade Srbije kojima je cilj, između ostalog, stvaranje poslovnog okruženja koje bi privuklo strane investitore, među kojima su i američke kompanije.

Na sastanku je bilo reči i o potrebi diverzifikacije energetskih izvora sa ciljem da se osigura energetska bezbednost Srbije, kao i o drugim pitanjima od zajedničkog interesa iz oblasti energetike.

Vorlik, koja je i bivši ambasador SAD u Srbiji, istakla je da je zvanična poseta premijera Srbije Vašingtonu dala veliki doprinos političkim i ekonomskim odnosima dveju zemalja.

Ona je naglasila da su ekonomski rezultati Srbije ohrabrujući, kao i posvećenost evropskim integracijama, ističući lično angažovanje Vučića u regionalnoj saradnji i dijalogu sa Prištinom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik