"Fič" potvrdio najviši rejting za SAD

Bez autora
Aug 17 2011

Agencija za kreditne rejtinge "Fič" potvrdila je danas da SAD i dalje imaju najviši AAA status, što je pozitivna vest za najveću svetsku ekonomiju nakon što joj je agencija "Standard i Purs" nedavno umanjila rejting na AA+. "Fič" je saopštio da je prognoza za rejting SAD stabilna, te da su "ključni stubovi kreditne vrednosti netaknuti".Agencija je ukazala na vodeću ulogu SAD u globalnom finansijskom sistemu i felskibilnu, raznovrsnu i bogatu privredu ove zemlje, koja donosi prihode.

"Fič" potvrdio najviši rejting za SADAgencija za kreditne rejtinge "Fič" potvrdila je danas da SAD i dalje imaju najviši AAA status, što je pozitivna vest za najveću svetsku ekonomiju nakon što joj je agencija "Standard i Purs" nedavno umanjila rejting na AA+.

"Fič" je saopštio da je prognoza za rejting SAD stabilna, te da su "ključni stubovi kreditne vrednosti netaknuti".

Agencija je ukazala na vodeću ulogu SAD u globalnom finansijskom sistemu i felskibilnu, raznovrsnu i bogatu privredu ove zemlje, koja donosi prihode.

"Monetarna i kursna fleksibilnost dodatno jačaju sposobnost ove ekonomije da apsorbuje i prilagodi se šokovima", dodaje se u saopštenju.

"Fič" je, ipak, napomenuo da kreditni rejting SAD u budućnosti zavisi od ekonomije i političke sposobnosti Vašingtona da umanji javni dug.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik