Građani Luksemburga najbogatiji stanovnici EU

Bez autora
Jun 20 2013

Građani Luksemburga su u proseku i dalje najbogatiji u EU, dok su Bugari najsiromašniji. Prema podacima Eurostata, Luksemburg je i u 2012. imao više od dva i po puta veći BDP po stanovniku mereno paritetom kupovne moći od proseka EU.Slede Austrija, Irska, Holandija i Švedska koje su, sa BDP-om po stanovniku mereno paritetom kupovne moći, oko 30 posto iznad proseka EU.

Građani Luksemburga najbogatiji stanovnici EUGrađani Luksemburga su u proseku i dalje najbogatiji u EU, dok su Bugari najsiromašniji.

Prema podacima Eurostata, Luksemburg je i u 2012. imao više od dva i po puta veći BDP po stanovniku mereno paritetom kupovne moći od proseka EU.

Slede Austrija, Irska, Holandija i Švedska koje su, sa BDP-om po stanovniku mereno paritetom kupovne moći, oko 30 posto iznad proseka EU.

Građani Burarske i Rumunije i dalje su najsiromašniji među stanovnicima Unije. U 2012. godini ove zemlje imale su BDP po stanovniku, mereno paritetom kupovne moći, 50 posto ispod proseka EU.

Nešto bolje su Estonija, Poljska, Mađarska i Latvija, a njihov BDP po stanovniku iznosi između 30 i 40 posto ispod evropskog proseka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik