Intenziviranje ekonomske saradnje Srbije i Poljske

Bez autora
Jan 05 2016

Predsednik Vlade Republike Srbije primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Poljske Aleksandra Hećka, kome je zahvalio na saradnji i ličnom doprinosu, koji je tokom svog diplomatskog mandata dao unapređenju odnosa Srbije i Poljske. Premijer je istakao da je interes obeju zemalja da intenziviraju ekonomsku saradnju. Možemo mnogo da naučimo od Poljaka, koji prednjače u Evropi po ekonomskom rastu i privlačenju investicija. On je naglasio da veoma ceni kontinuiranu podršku, koju Vlada Poljske pruža Srbiji u procesu evropskih integracija.

Intenziviranje ekonomske saradnje Srbije i PoljskePredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Poljske Aleksandra Hećka, kome je zahvalio na saradnji i ličnom doprinosu, koji je tokom svog diplomatskog mandata dao unapređenju odnosa Srbije i Poljske.

Premijer je istakao da je interes obeju zemalja da intenziviraju ekonomsku saradnju.

Možemo mnogo da naučimo od Poljaka, koji prednjače u Evropi po ekonomskom rastu i privlačenju investicija, rekao je Vučić.

On je naglasio da veoma ceni kontinuiranu podršku, koju Vlada Poljske pruža Srbiji u procesu evropskih integracija.

Ambasador Hećko rekao je da završava diplomatski mandat u Srbiji uz ocenu da su odnosi dveju zemalja veoma dobri i izrazio uverenje da će takvi ostati i u budućnosti.

Hećko je naglasio da je uspostavljena odlična saradnja u oblasti poljoprivrede, kao i da treba iskoristiti postojeće mogućnosti za saradnju u oblasti turizma i zainteresovati Poljake da upoznaju prirodne lepote Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik