Izabrani agenti za "prodaju" crnogorskog pasoša

Bez autora
Mar 17 2019

Kompanije Alex capital partners, Arton group i Henley i Partners Government Services izabrane su za agente za posredovanje prilikom apliciranja za sticanje ekonomskog državljanstva Crne Gore, odlučio je Vladin Sekretarijat za razvojne projekte, pišu Dnevne novine.

Odluka o izboru agenata donijeta je u srijedu, od kada teče rok od 30 dana za pripremu predloga ugovora koje Vlada potom treba da zaključi sa ovim kompanijama.

“Na adresu Sekretarijata za razvojne projekte je pristigla 21 prijava, a nakon isteka roka još jedna”, navodi se u odluci koju je potpisao sekretar Sekretarijata Dejan Medojević.

Javnim pozivom za izbor agenata za posredovanje, koji je objavljen 3. januara, predviđeno je bilo da licencu mogu dobiti samo kompanije čija odgovorna lica nijesu pravosnažno osuđivana na kaznu zatvora dužu od godine i koje imaju najmanje tri godine iskustva u tri države, od kojih je jedna u Evropskoj uniji.

Odluka o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva radi realizacije investicija na snazi je od 1. januara ove godine i na osnovu nje će u naredne tri godine moći da bude izdato do 2.000 pasoša Crne Gore.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik