Jačanje ekonomske saradnje Srbije i Crne Gore

Bez autora
Jun 16 2013

Ministar finansija i privrede u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić i ministar finansija Crne Gore Radoje Žugić razgovarali su u Bečićima o aktuelnoj ekonomskoj situaciji i izazovima sa kojima se suočavaju vlade dveju zemlja na planu uravnoteženja javnih finansija, odnosno smanjenja deficita i državnog duga. Dinkić i Žugić sastali su u okviru Samita ministara finansija i guvernera regiona, koji se, u organizaciji NIN-a i pod pokroviteljstvom Ministarstva finansija Crne Gore, održava u Bečićima. Tokom sastanka razmenjena su i dosadašnja iskustva u vezi sa merama fiskalnog prilagođavanja koje se, u cilju jačanja fiskalne i finansijske stabilnosti, sprovodi u obe zemlje. Kada je reč o privrednim odnosima Srbije i Crne Gore, ministri su konstatovali da postoji prostor za jačanje ekonomske saradnje, posebno u sektorima turizma, trgovine i saobraćaja.

Jačanje ekonomske saradnje Srbije i Crne GoreMinistar finansija i privrede u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić i ministar finansija Crne Gore Radoje Žugić razgovarali su u Bečićima o aktuelnoj ekonomskoj situaciji i izazovima sa kojima se suočavaju vlade dveju zemlja na planu uravnoteženja javnih finansija, odnosno smanjenja deficita i državnog duga.

U saopštenju Ministarstva finansija i privrede navodi se da su se Dinkić i Žugić sastali u okviru Samita ministara finansija i guvernera regiona, koji se, u organizaciji NIN-a i pod pokroviteljstvom Ministarstva finansija Crne Gore, održava u Bečićima.

Tokom sastanka razmenjena su i dosadašnja iskustva u vezi sa merama fiskalnog prilagođavanja koje se, u cilju jačanja fiskalne i finansijske stabilnosti, sprovodi u obe zemlje.

Kada je reč o privrednim odnosima Srbije i Crne Gore, ministri su konstatovali da postoji prostor za jačanje ekonomske saradnje, posebno u sektorima turizma, trgovine i saobraćaja.

Tokom sastanka bilo je reči i o mogućnostima za saradnju Srbije i Crne Gore na rekonstrukciji železničke pruge Bar – Beograd.

Na samitu, čiji je cilj bilo razmatranje mera kojima se mogu umanjiti efekti globalne krize i ubrzati oporavak, pored guvernera i ministara finansija iz zemalja regiona učestvovao je i veliki broj predstavnika vodećih banaka i kompanija iz regiona, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik